04.08.2021 09:02
Просмотров: 547

Цього року в області зафіксовано вдвічі менше лісових пожеж, ніж торік

Цього року в області зафіксовано вдвічі менше лісових пожеж, ніж торік

3 серпня відбулось засідання регіональної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій Харківської області.

Захід пройшов під керівництвом заступника голови Харківської ОДА Михайла Харнама.

За словами заступника начальника ГУ Державної служби України з надзвичайних ситуацій у Харківській області Анатолія Торяника, станом на 2 серпня в лісових масивах виникло 50 пожеж на площі більш ніж 20 га. Це на 59 пожеж менше, ніж за аналогічний період минулого року.

«Статистика пожеж показує, що стан пожежної безпеки в лісах покращується, але забезпечення пожежної безпеки потребує постійного контролю, прийняття більш рішучих заходів щодо зберігання екосистем на території області як з боку лісокористувачів, так і від органів місцевого самоврядування», - зауважив Анатолій Торяник.

Він повідомив, що Головне управління спільно з Харківським обласним управлінням лісового та мисливського господарства організували та провели цільові перевірки щодо визначення стану готовності до протипожежного захисту в літній період 16 підприємств, серед яких: лісові господарства та національні природні парки. Серед проблемних питань: незабезпеченість лісових господарств спецтехнікою у повному обсязі та недостатня кількість спостережних веж, телевізійних систем спостереження для оперативного виявлення пожеж на початкових стадіях.

Також фахівці підрозділу держслужби з НС спільно з представниками органів виконавчої влади, місцевого самоврядування, лісокористувачів сільських господарств та правоохоронних органів провели профілактичні рейди населеними пунктами щодо роз’яснення правил пожежної безпеки в природних екосистемах.

За даними начальника Харківського обласного управління лісового та мисливського господарства Сергія Дмитренка, нагляд за пожежною ситуацією в лісах області здійснюється із 33 пожежно-спостережних веж, використовується 12 телевізійних систем спостереження та 2 квадрокоптери.

«Лісоохоронні заходи здійснюють 524 працівники державної лісової охорони Управління та підпорядкованих підприємств і 245 працівників відомчої пожежної охорони», - повідомив Сергій Дмитренко.

Источник: kharkivoda.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

02.10.2022 09:12    822
Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович