28.05.2019 08:35
Просмотров: 895

"ДЕ ЕРВІН?": активісти під посольством Росії нагадали про викрадення кримських татар

ДЕ ЕРВІН?: активісти під посольством Росії нагадали про викрадення кримських татар

В окупованому Криму викрали члена міського Бахчисарайського Меджлісу

Акцію під посольством Росії у Києві провели активісти. Під амбасадою вимагали відповіді на запитання "Де Ервін?"татар

Три роки тому, 24 травня, в окупованому Криму викрали члена міського Бахчисарайського Меджлісу, 31-річного кримського татарина Ервіна Ібрагімова.

Камера зовнішнього спостереження на одному з кіосків зафіксувала, як увечері того дня на об'їзній дорозі автівку Ібрагімова зупинили невідомі в міліцейській формі. Попри спроби Ервіна втекти, його силоміць закинули в машину та рушили в напрямку Бахчисарайського водосховища та лісосмуги.

Попри численні докази – відеосвідчення про погрози напередодні викрадення, знайдені на місці злочину документи – кримські слідчі розслідування саботують. Його призупиняють і лише після запитів адвокатів начебто поновлюють.

Від моменту окупації Криму в 2014 році вже викрали понад чотири десятки мешканців півострова, про долю 15 із них – донині нічого не відомо. Активісти під стінами російського посольства нагадували про кожного зі зниклих, тримаючи в руках плакати з прізвищами.

"За усіма зовнішніми ознаками видно, що це було викрадення. Викрадення, до якого були причетні силові структури. Саме тому ми називаємо ці зникнення насильницькими, тобто такими, до яких причетні окупаційні органи влади або підконтрольні їй актори", – наголосила засновниця громадської ініціативи "КримSOS" Таміла Ташева.

Источник: 5.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: крым

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович