12.06.2021 09:03
Просмотров: 581

Делегація французьких парламентарів відвідала КПВВ «Гнутове» та прифронтове Широкине

Делегація французьких парламентарів відвідала КПВВ «Гнутове» та прифронтове Широкине

Візит розпочався із брифінгу на території КПВВ «Гнутове», де командир оперативно-тактичного угрупування «Схід» полковник Сергій Літвінов ознайомив присутніх із ситуацією на лінії зіткнення, розповів про гуманітарні заходи та розмінування в районі ООС, що відбуваються за ініціативи Командування об’єднаних сил. Французькій стороні також продемонстрували статистику порушень російськими окупаційними військами режиму припинення вогню та докази застосування ними забороненої Мінськими домовленостями зброї проти українських військових.

Іноземна делегація ознайомилася з роботою та інфраструктурою КПВВ «Гнутове». Після цього вирушила в зруйноване селище Широкине. Спочатку французьким парламентарям показали архівні фото селища до приходу агресора, розповіли про курортне минуле населеного пункту. А потім дозволили пройтися вулицями Широкиного і на власні очі побачити наслідки агресії РФ.

— Це мій перший візит в район проведення бойових дій в Україні, — говорить депутат Національних зборів Франції пан П’єр Персон. — Ми зустрілися з керівниками місцевих органів влади та військовими командирами. Ми хотіли на власні очі побачити те, що тут відбувається і засвідчити підтримку Європи, а саме Франції. Адже Україна належить до Європи не лише географічно, але і ментально. Тож коли на кордонах Європи народ бореться за свою незалежність, звичайно, Франція не може залишитися осторонь і, звичайно, буде допомагати.

Парламентар зазначив, що про все почуте і побачене буде проінформовано комітет закордонних справ з метою ухвалення відповідної резолюції.

— Ми вражені хоробрістю і стійкістю українських воїнів, які знаходяться на передовій і боронять Україну. Ми намагатимемося переконати, що Україна дійсно формально може вступити в НАТО, що вона дійсно готова. І намагатимемося всіляко матеріальними засобами підтримувати українську армію, адже вона того варта.

На останок пан П’єр Персон запевнив, що все побачене і почуте він донесе до відома президента Франції.

Источник: mil.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович