04.02.2020 07:07
Просмотров: 980

ДУС не оплачувало поїздку Зеленського в Оман і не перевозило його

ДУС не оплачувало поїздку Зеленського в Оман і не перевозило його

Державне управління справами не витрачало кошти для організації візиту президента України Володимира Зеленського до Оману в січні 2020 року.

Джерело: відповідь ДУС на запит "Української правди"

Дослівно: "Державне управління справами не здійснювало оплату витрат, пов’язаних з перебуванням президента України Зеленського В. О. в Омані в січні 2020 року, та не забезпечувало організацію перевезення повітряними суднами Державного авіаційного підприємства "Україна".

1

Що цьому передувало: В Офісі президента раніше відповіли "Українській правді", що володіють інформацією про те, хто літав із президентом Володимиром Зеленським у Оман в січні 2020 року.

• Вранці 8 січня у Офісі президента повідомили, що президент Володимир Зеленський через катастрофу літака МАУ у Тегерані терміново перервав поїздку до Оману та повертається до Києва.

• До Оману Зеленський разом з родиною полетів 5 січня. В пресслужбі тоді заявили, що візит є офіційним, проте президент скористався послугами рейсового літака, витративши власні кошти. Відомо, що з Зеленським був радник Андрій Єрмак.

• За спостереженням програми "Схеми", Зеленський прилетів з Оману майже через добу після авіакатастрофи українського літака МАУ в Ірані.

• Переліт літака Медведчука до Оману і назад збігся з перебуванням Зеленського в Омані. ЗМІ припускали, що Зеленський міг зустрічатися із представниками РФ. У Зеленського таку версію назвали спекуляцією. Медведчук заявив, що на його літаку з Оману до Москви летіла сім’я його старшої доньки.

• Офіс президента повідомив у січні, що Зеленський провів в Омані 2 зустрічі: з міністром, відповідальним за закордонні справи Султанату Оман і виконавчим президентом Державного генерального резервного фонду Султанату. На цих зустрічах обговорювалися торгівельні відносини і можливі інвестиції в Україну. В обох повідомленнях Офісу президента не згадувалося про інших учасників візиту в Оман.

Источник: pravda.com.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: президент

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович