12.09.2019 08:03
Просмотров: 1049

«Дзеркальний струмінь» не працює через капітальний ремонт (ВІДЕО)

«Дзеркальний струмінь» не працює через капітальний ремонт (ВІДЕО)

Як повідомили у «Харківзеленбуді», вийшли з ладу багато елементів і конструкцій фонтану.

Вікторія Івашкевич, кореспондентка

Колись ось тут, на місці “Дзеркального струменя”, було кладовище та дерев’яна, а потім кам’яна церква. Знесли її у 30-х роках минулого сторіччя і влаштували тролейбусний парк під відкритим небом. Вже після Другої світової тут збудували сквер “Перемоги” з басейном і фонтаном.

За останні роки “Дзеркальний струмінь” ремонтували двічі. Влітку 2007 до 60-річчя фонтану тут встановили нові форсунки, прилади для штучного туману і прожектори. Чашу фонтану, що вміщає 350 тонн води, виклали плиткою та облицювали мармуром. Потім, у 2015 році, струмінь знов ремонтували паралельно із завершенням будівництва церкви. Тепер на оновлення фонтану витратять майже 21 мільйон гривень з міського бюджету. Про це повідомляється на порталі ProZorro.

за такие цены это очень дорого, мне так кажется. У нас еще очень много таких вещей, как дороги между домами.

что тут ремонтировать? он был в нормальном состоянии, он работал, в принципе. Тут могут , конечно, построить что-то крутое, но зачем?

если еще красивее будет, то нужен.

это конечно безумие – вкладывать такие суммы, когда в Харькове еще столько белых пятен, и мост нужно сейчас отреставрировать, который под Песочином, и правильно говорят, что дороги.

Як пояснюють у СКП «Харківзеленбуд»: багато елементів і конструкцій вийшли з ладу. Доведеться замінювати комунікації, труби та плитку, встановлять сучаснішу систему освітлення. Крім того, відновлять альтанку, яка вкрилася тріщинами. Закінчити ремонт обіцяють за два місяці. «Дзеркальний струмінь» є в енциклопедії ЮНЕСКО як один з найкращих архітектурних пам’ятників Харкова.

Источник: objectiv.tv

Автор: Вікторія Івашкевич

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович