23.02.2021 07:58
Просмотров: 567

Фонд держмайна не допустить маніпуляції з укладеними приватизаційними договорами

Фонд держмайна не допустить маніпуляції з укладеними приватизаційними договорами

В рамках демонополізації ринку виробництва спирту Фонд держмайна провів 20 приватизаційних аукціонів на 1,3 млрд грн, і вже 9 переможців онлайн-аукціонів сплатили кошти та отримали у власність спиртові активи без будь-яких зауважень.

Зазначені об’єкти, які були приватизовані першими, – є непрацюючими місцями проведення діяльності по виробництву спирту, все майно яких знаходиться під охороною ДП «Укрспирт».

Фонд держмайна розкрив всю інформацію про приватизаційні активи в онлайн та забезпечив рівний доступ до інформації про об’єкти приватизації за принципом «всі знають все». Надавалась можливість й фізичного доступу до об’єкту. Таким чином, кожен бажаючий мав можливість ознайомитися з даними про об’єкт та ухвалити зважене рішення про участь в аукціоні.

Разом із тим, «СП Zernoff», яке перемогло в аукціоні з приватизації Марилівського МПД та зберігання спирту ДП «Укрспирт», протягом 2-х місяців мало перерахувати кошти за придбаний лот. Проте на даний момент кошти за лот не сплачено.

Натомість, представники компанії звернулися до суду щодо, начебто, відсутності окремого обладнання та документації на Марилівському МПД ДП «Укрспирт».

З метою захисту інтересів інвесторів 21 січня 2021 року «Укрспиртом» було проведено огляд території та активів Марилівського МПД ДП «Укрспирт» .

За результатами проведеного огляду підтверджено наявність на Марилівському МПД ДП «Укрспирт» усіх без винятку необоротних активів, у тому числі тих, які зазначаються відсутніми та/або неідентифікованими, а також підтверджено відповідність технічних площ будівель, заявлених до приватизації відповідним технічним документам.

З огляду на вищезазначене, звернення компанії до суду може бути трактовано як спроба повернути гарантійний внесок та не сплачувати решту коштів, про що свідчить постійне відкладання інвестором моменту оплати коштів за актив.

Фонд державного майна стоїть на стороні доброчесних інвесторів та захисті державних інтересів, а тому не допустить маніпуляції зі вже укладеними договорами та захищатиме інтереси держави у способи, передбачені законом.

Источник: spfu.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

15.07.2022 08:44    917
Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович