11.01.2018 08:31
Просмотров: 1563

Харьковский адвокат обратился к Генпрокурору Украины с заявлением о преступлении

 

Харьковский адвокат Анатолий Тарасенко разместил на своей странице в социальной сети Facebook копию своего обращения к Генеральному прокурору Украины Юрию Луценко о правовой экспертизе резонансного события в городе Запорожье, относительно отказа священнослужителя УПЦ Московского Патриархата провести обряд отпевания трагически погибшего двухлетнего гражданина Украины.

"Генеральному прокурору 
пану Юрію Луценку

post@gp.gov.ua

в інтересах
християн України

адвоката, 
кандидата юридичних наук
Анатолія Тарасенка
2317811776@mail.gov.ua


ЗАЯВА
про вчинення злочину

Християнин трагічно відійшов у вічність…

В інтересах християн України роблю цю заяву про вчинення злочину: 
Стаття 180. Перешкоджання здійсненню релігійного обряду
1. Незаконне перешкоджання здійсненню релігійного обряду, що зірвало або поставило під загрозу зриву релігійний обряд, -
карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або громадськими роботами на строк від ста двадцяти до двохсот сорока годин, або арештом на строк до шести місяців, або обмеженням волі на строк до двох років.
2. Примушування священнослужителя шляхом фізичного або психічного насильства до проведення релігійного обряду -
карається штрафом до п'ятдесяти неоподатковуваних мінімумів доходів громадян або арештом на строк до шести місяців.
{Стаття 180 із змінами, внесеними згідно із Законом № 270-VI від 15.04.2008}
Із відкритих джерел стало відомо**, що у місті Запоріжжя діями невідомих мені осіб було поставлено під загрозу зриву релігійний обряд, який стосувався дворічного трагічно загиблого громадянина України та інших християн, які зібралися здійснити обряд (таїнство) за православною традицією: послідування мертвотне, поминання покійного, панахиду, молебен тощо.

Оскільки у разі систематичного порушення релігійною організацією проведення публічних релігійних заходів може бути припинена діяльність такої організації, прошу встановити повторність чи системність у діях особи (осіб) та кваліфікувати ці дії. 
Прошу встановити, чи є внутрішні настанови однієї релігійної організації спонуканням громадян (служителів) до невиконання своїх конституційних обов'язків або дій, які супроводжуються грубими порушеннями громадського порядку чи посяганням на права і майно державної, громадської або іншої релігійної організації.
На підставі проведеного розслідування прошу внести до суду відповідну заяву, як це передбачено статтею 36 Закону “Про свободу совісті та релігійні організації”.

“Богослужіння, релігійні обряди, церемонії та процесії безперешкодно проводяться в культових будівлях і на прилеглій території, у місцях паломництва, установах релігійних організацій, на кладовищах, в місцях окремих поховань і крематоріях, квартирах і будинках громадян, а також в установах, організаціях і на підприємствах за ініціативою їх трудових колективів і згодою адміністрації” — записано в статті 21. Релігійні обряди і церемонії Закону. 
Хто і що перешкодило проведенню обряду і слід встановити органам досудового розслідування після реєстрації цієї заяви.

Разом з тим, є дуже важлива складова запорізької трагедії.
“Релігійні організації, керівні центри яких знаходяться за межами України, можуть керуватись у своїй діяльності настановами цих центрів, якщо при цьому не порушується законодавство України” (стаття 9 Закону).
“Релігійна організація не повинна втручатися у діяльність інших релігійних організацій, в будь-якій формі проповідувати ворожнечу, нетерпимість до невіруючих і віруючих інших віросповідань.
Релігійна організація зобов'язана додержувати вимог чинного законодавства і правопорядку”.
“Усі релігії, віросповідання та релігійні організації є рівними перед законом. Встановлення будь-яких переваг або обмежень однієї релігії, віросповідання чи релігійної організації щодо інших не допускається” (стаття 5 Закону).
Якщо буде доведено, що дія представника релігійної організації, керівний центр якої знаходиться за межами України, організована чи скерована групою осіб держави-агресора була поєднана з розпалюванням національної чи релігійної ворожнечі, то наполягаю на додатковій кваліфікації таких дій за відповідною частиною статті розділу I Особливої частини Кримінального кодексу України.
У зв'язку з вищевикладеним прошу зареєструвати цю заяву в Єдиному реєстрі досудових розслідувань щодо незаконного перешкоджання здійсненню релігійного обряду, що зірвало або поставило під загрозу зриву релігійний обряд, тобто заяву про злочин, передбачений частиною 1 статті 180 КК України.
Про номер провадження, дату реєстрації в ЄРДР цієї заяви та прізвище слідчого і номер засобу зв”язку з останнім прошу повідомити мене у встановлений законом строк за офіційною електронною адресою: 2317811776@mail.gov.ua

Одночасно повідомляю, що в разі невиконання вимог кримінального процесуального кодексу щодо негайного внесення відомостей до ЄРДР, 9-го січня 2018 року я оскаржу бездіяльність Генерального прокурора до суду.

07.01.2018 р."

Обращение поддержали и другие харьковчане, в частности, подобное же заявление на бланке Харьковского городского совета отправила и действующий харьковский депутат 7 созыва ХГС (2015-2017 гг.) Наталья Коваленко.

Misto.KH.UA продолжат следить за развитием событий.

Харьковский адвокат обратился к Генпрокурору Украины с заявлением о преступлении

Источник: misto.kh.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович