28.08.2019 07:00
Просмотров: 1147

Харків’яни обурені умовами зберігання евакуйованих на штрафмайданчики автівок (ВІДЕО)

Харків’яни обурені умовами зберігання евакуйованих на штрафмайданчики автівок (ВІДЕО)

Автоексперти та активісти пояснюють: у Харкові немає жодного об’єкту для евакуації машин, який відповідав би вимогам закону.

Петро Олексійович до штрафмайданчика на Пушкінській приїхав зрання. Каже: цього дня із нетерпінням чекав два роки. Після аварії його “залізну ластівку” привезли сюди з єдиним пошкодженням – битим лобовим склом. Забирає чоловік автівку вже евакуатором, адже на ній тепер далеко не поїдеш.

Петро, автовласник

Два года стоит в бурьянах. Сняли, разграбили машину почти полностью: и мотор, и аккумулятор, и фары. Вот теперь едем на ремонт. – Как они объяснили, что машина в таком состоянии на штрафплощадке? – Ничего не объясняют. Вот меняется дежурство постоянно, меняются люди, вот так объяснили.

Детальніше про втрати розповідає друг Петра Степан. Як чоловіки тільки побачили, на що на штрафмайданчику перетворився до цього новенький Daewoo Lanos – одразу викликали копів. Ті склали протокол і оцінили збитки мінімум у 20 тисяч гривень.

Степан, друг Петра

Остались только блок и коробка. Больше под капотом ничего нет. Все разобрано, даже предохранители. Все снято – нет радиаторов, ничего нет. Все шланги, все патрубки, все отрезано.

Нічогісінько не лишилося і в багажнику, а колеса чомусь зовсім від іншої автівки кріпляться на дві гайки. Як таке сталося, на самому штрафмайданчику журналістам пояснювати не поспішають – зачиняють ворота і запевняють: пальці в них зовсім не в мастилі, а в якійсь невідомій чорній речовині.

А говорят, что у вас все в ужасном состоянии: травой заросло, машины разобраны. – Ну, это то, что говорят. Вам повторить, что говорят? – Повторите. – В Москве, что кур доят. Все извините.

Петру та Степану вдалося зафільмувати умови зберігання залізних коней.

Світлана Єченіна, кореспондентка

А ось це штрафмайданчик вже на проспекті Гагаріна. На відміну від першого об’єкта, потрапити сюди дуже просто – немає ані паркану, ані охоронців. Усе що захищає ці автівки – відеокамери. Щоправда, не знаю – працюють вони чи ні.

Сьогодні тут свого віку доживають зо три десятки машин. Поруч розташована СТО. Навесні 2017 року ця територія виглядала так. Тоді до Романа Старченка звернулися знайомі, які розповіли, що з об’єкта нещадно вивозять купу деталей та заліза.

Роман Старченко, представник міської спільноти власників авто з європейською реєстрацією

Мы приехали и уже, непосредственно, на территории штрафплощадки мы обнаружили этот же автомобиль-погрузчик и по факту он уже совершал погрузку автомобилей, которые были полностью разукомплектованы, готовые к вывозу.

Чоловікові вдалося зафільмувати, як у Харкові зберігають евакуйоване. Просто неба, без деталей та пломб. Щоправда, тоді тут ще були паркан, охорона і все та ж станція технічного обслуговування.

Ну вот смотрите, вот эта вот штука была приготовлена для погрузки в манипулятор. Вот что остается от автомобилей – один скелет, второй, третий, четвёртый, пятый, шестой, десятый и т.д. Все замечательно, бизнес налажен.

Автоексперти кажуть: ситуація з двома штрафмайданчиками в місті і ще кількома в області дуже складна. Адже і Адміністративний, i Кримінальний кодекси мають вимоги щодо евакуації автівок у певних ситуаціях. Проте, жоден об’єкт у Харкові не відповідає букві закону в повному обсязі.

Олександр Трепетін, автоексперт

Здесь комплекс. Во-первых, недоработка МВД. Во-вторых, местные власти, ведь они выделяют место для площадки. И, в конце концов, те организации, которые выбраны как партнеры в осуществлении этой деятельности, потому что зачастую это карманные фирмочки, непонятно на кого оформленные и спрос с них аж никакой.

У поліції пояснили, що потрапити на державний штрафмайданчик МВC на вулиці Пушкінській часом не під силу навіть їхнім працівникам, для цього потрібно мати відповідний дозвіл. Тому і знімальній групі там робити нічого.

Источник: objectiv.tv

Автор: Світлана Єченіна

Новости портала «Весь Харьков»


Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович