29.05.2020 07:23
Просмотров: 958

Харківським тепломережам виписали мільйонні штрафи за забруднення довкілля (ВІДЕО)

Харківським тепломережам виписали мільйонні штрафи за забруднення довкілля (ВІДЕО)

Від Харківських теплових мереж вимагають заплатити понад 14 мільйонів гривень штрафів за забруднення довкілля. Такі висновки зробила Державна екоінспекція під час планової перевірки у листопаді минулого року.

Артем Листопад, кореспондент

За інформацією Держекоінспекції, забруднювали територію за цим парканом Холодногірської філії Харківських теплових мереж. Така ж ситуація і в Слобідській філії. Тому побачити ці забруднення своїми очима ми не в змозі.

Фахівці заявили, що комунальники самовільно використовували воду з річки Уди – за це виписали штраф на понад 60 тисяч гривень. Майже пів мільйона просять заплатити за забруднення земельної ділянки вапном. Також встановили, що ХТМ скидали відходи до річки. Та найбільший штраф виписали за забруднення території підприємства будівельним сміттям та металобрухтом – понад 13 мільйонів гривень.

Вікторія Муравйова, інспекторка ДЕІ у Харківській області

Засмічення було виявлено на трьох земельних ділянках. Перша ділянка була площею 300 квадратних метрів. Друга – 400 квадратних метрів. Та третя – площею 184 квадратні метри. Розмір збитків нарахованих у першу чергу належить від морфологічного складу відходів, які були розташовані на даних земельних ділянках.

Також від площі і цінності землі залежить розмір збитків, додає Муравйова. Окрім того, через перевищення допустимих норм екоінспектори анулювали 22 дозволи комунального підприємства на викиди шкідливих речовин у повітря. У тепломережах ситуацію поки не коментують.

Тетяна Чуйкова, речниця КП “Харківські теплові мережі”

А тут повинні бути перевірки, ще перевірки. Юридична служба займається цими документами. Наша екологічна служба цим займається. Я зараз нічого не можу прокоментувати, чесне слово.

У Держекоінспекції повідомили, що штрафи Харківські теплові мережі ще не сплатили. Наразі матеріали справи у правоохоронців. Інспектори додають: у разі несплати будуть вимушені звернутися до суду.

Источник: objectiv.tv

Автор: Артем Листопад

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович