05.03.2023 08:48
Просмотров: 563

Хронічна нестача продовольства: Північній Кореї загрожує масовий голод, — CNN

Хронічна нестача продовольства: Північній Кореї загрожує масовий голод, — CNN

У Північній Кореї погіршується гуманітарна ситуація, а через хронічний дефіцит продовольства країна може поринути у масовий голод. Про це повідомляє американський телеканал CNN, поспілкувавшись з експертами.

КНДР досягла найгіршої точки з 1990-х, коли голод відомий як "Важкий похід" разом з економічною кризою вбив сотні тисяч людей. За оцінками, тоді смертність становила 3-5% тодішнього 20-мільйонного населення.

За словами аналітика Інституту міжнародної економіки Петерсона Лукаса Ренгіфо-Келлера, дані про торгівлю, супутникові знімки, а також оцінки ООН та влади Південної Кореї свідчать про те, що запаси продовольства в КНДР впали нижче за рівень, необхідний для задоволення мінімальних потреб людини.

За його словами, у країні буде голод, навіть якщо північнокорейська влада поділить їжу порівну, що майже немислимо, бо пріоритет віддається елітам та військовим.

Південнокорейська влада погоджується з цими твердженнями. На їхню думку, у деяких районах країни вже мають бути випадки смертей від голоду. Однак, точну інформацію з цього питання складно отримати через ізоляцію КНДР.

Різні експерти стверджують, що Пхеньян звинувачує у проблемах тільки себе. Під час пандемії коронавірусу Північна Корея посилила свої ізоляційні тенденції та звела другий шар загороджень вздовж 300 кілометрів кордону з Китаєм. Крім того, влада країни скоротила ту невелику транскордонну торгівлю з Пекіном, до якої вона мала доступ.

У 2022 році Кім Чен Ин витратив дорогоцінні ресурси на проведення рекордної кількості ракетних випробувань.

Міністр закордонних справ Південної Кореї Пак Джин сказав журналістам CNN, що КНДР має єдиний вихід із катастрофічної ситуації з продовольством — це сісти за стіл переговорів і прийняти пропозицію Сеула про надання гуманітарної допомоги.

Джерело: focus.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович