08.03.2023 08:40
Просмотров: 501

Huawei знову оскандалилася: компанію підозрюють у шпигунстві за відвідувачами виставки

Huawei знову оскандалилася: компанію підозрюють у шпигунстві за відвідувачами виставки

Виставка Mobile World Congress, яка днями закінчилася в Барселоні, не пройшла без скандалу. Відзначилася компанія Huawei, у перепустках на стенд якої було виявлено підозрілі чипи, пише Gizmochina. Компанію відразу почали підозрювати в стеженні за відвідувачами.

Рольф Вернер, старший віцепрезидент Nokia в Європі, навіть продемонстрував розкритий бейджик журналістам видання Light Reading і показав підозрілий чип, який, за його словами, може використовуватися для відстеження людей. Huawei використовувала технологію Beacon на своєму стенді й за допомогою малопотужних сигналів, що розповсюджуються до 70 м, могла відстежувати інтереси публіки, які відвідали її стенд.

Звичайно, що в Huawei заперечують усі звинувачення та підозри в шпигунстві та стверджують, що вбудовані чипи служать для відстеження активності саме в зоні Huawei: тобто використовуються суто з маркетингового інтересу, щоб дізнатися, що саме з експонатів викликало найбільший інтерес відвідувачів на стенді.

Але багато відвідувачів залишилися незадоволені цим фактом, оскільки замовчування про чип у бейджиках говорить про непрозоре ставлення до них із боку бренду. Тим більше, що шлейф звинувачень у шпигунстві тягнеться за компанією не перший рік, адже саме через підозри в шпигунстві на неї були накладені санкції з боку США, а Google відмовив у доступі до своїх сервісів на Android для смартфонів виробника. До речі, запровадження подібних санкцій спонукало уряд Великобританії обмежити чи заборонити встановлення обладнання Huawei у мобільних мережах країни.

Джерело: focus.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: Китай

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович