09.01.2023 07:49
Просмотров: 484

Японія відмовляється від своєї післявоєнної стриманості

Японія відмовляється від своєї післявоєнної стриманості

Прем’єр-міністр Японії Фуміо Кісіда розпочинає тижневу поїздку в понеділок, щоб зміцнити військові зв’язки з Європою та Великобританією та привернути увагу до японо-американського альянсу на саміті у Вашингтоні, оскільки Японія відривається від своєї післявоєнної стриманості, щоб перейти до більшого наступу з поглядом на Китай.

Переговори Кішіди з президентом США Джо Байденом у п’ятницю будуть присвячені його туру п’ятьма країнами, під час якого він також візьме участь у Франції, Італії, Великобританії та Канаді — деяких із країн «Великої семи», з якими Японія посилила оборонні зв’язки в останні роки. Його перша зупинка - Париж у понеділок увечері.

Кішіда сказав, що його саміт з Байденом підкреслить силу японсько-американського альянсу та те, як дві країни можуть тісніше співпрацювати в рамках нових стратегій безпеки та оборони Японії.

У грудні Японія прийняла ключові реформи безпеки та оборони, включно з контрударними можливостями, які відходять від післявоєнного принципу виключно самооборони країни. Японія каже, що нинішнього розміщення ракет-перехоплювачів недостатньо, щоб захистити її від швидкого просування зброї в Китаї та Північній Кореї.

Кісіда сказав, що він пояснить Байдену нову стратегію, відповідно до якої Японія також зміцнює оборону на своїх південно-західних островах поблизу Тайваню, включаючи Йонагуні та Ісігакі, де будуються нові бази.

«Вілл обговорить подальше зміцнення японсько-американського альянсу та те, як ми працюємо разом, щоб досягти гонорару та відкрити Індо-Тихоокеанський регіон», — сказав Кішіда в ток-шоу національного телебачення NHK у неділю, маючи на увазі бачення співпраці у сфері національної та економічної безпеки. дві країни сприяють протидії зростальному військовому та економічному впливу Китаю.

Джерело: internetua.com

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 08:29    153
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович