16.01.2023 14:48
Просмотров: 407

ISW спрогнозував сценарії “рішучих стратегічних дій Росії” у війні проти України в 2023 році

ISW спрогнозував сценарії “рішучих стратегічних дій Росії” у війні проти України в 2023 році

Стратегія окупантів у цьому році може проявлятися в декількох можливих варіантах, які не є взаємовиключними.

У 2023 році Росія може вдатися до кількох сценаріїв “рішучих стратегічних дій”, які не є взаємовиключними.

Як заявили аналітики Інституту вивчення війни (ISW), війна навряд чи закінчиться у цьому році. Росія не відмовиться від ідеї затягування конфлікту.

“Зусилля Кремля підготуватися до ймовірних рішучих стратегічних дій у 2023 році не виключають зусилля створити умови для тривалої війни. ISW не прогнозує “останньої спроби” Росії виграти війну в Україні. Війна не закінчиться”, – зазначили експерти.

За першим сценарієм, у 2023 році російські війська можуть спробувати провести великий наступ у Луганській області. Наразі режим Путіна все ще називає повне захоплення Донецької та Луганської областей військовою метою Кремля. Як зазначають аналітики, це є однією з найбільш досяжних (хоча все ще дуже складних) цілей Росії, враховуючи, що Донецька та Луганська області є логістично найлегшими територіями для захоплення.

Водночас в ISW вважають, що окупанти навряд чи проведуть наступ на півдні України в Херсонській або Запорізькій областях.

За другим сценарієм, росіяни готуватимуть оборонну операцію з метою розгрому українського контрнаступу. Оскільки ЗСУ планують провести контрнаступ у 2023 році, РФ прагне уникнути ще однієї значної поразки, подібної до розгрому в Харківській області або втрати Херсона. З цією метою наприкінці 2022 року Кремль передислокував значні військові підрозділи з південного (Херсонського) напрямку до Луганської області та створив польові укріплення в Луганській області, а також у Бєлгородській та Курській областях Росії.

Аналітики ISW припускають, що окупанти хочуть успішно розгромити український контрнаступ і позбавити Україну ініціативи, знищивши значну частину механізованих українських сил.

У разі успіху росіяни “можуть розвинути контрнаступ, щоб використати дезорганізовані і виснажені українські сили”.

“Російські війська можуть готуватися до великої наступальної операції або, навпаки, до більш масштабних дезорганізаційних атак без проведення загальної наступальної операції”, – підсумували аналітики.

Агентство Телевидения Новости


Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович