23.01.2022 07:48
Просмотров: 953

Київ критикує командувача ВМС Німеччини через слова про Крим

Київ критикує командувача ВМС Німеччини через слова про Крим

Окупований Росією Севастополь, січень 2022 року

Україна вважає неприйнятними висловлювання командувача Військово-морських сил Німеччини Кая-Ахіма Шенбаха про те, що окупований Росією Крим ніколи не повернеться до складу української держави.

Шенбах раніше заявив, Крим втрачений Україною назавжди.

«Кримський півострів може бути втрачений лише в уяві німецького віцеадмірала. Крим неодмінно повернеться завдяки наполегливим зусиллям України та її партнерів, які виявлятимуть рішучість в протидії державі-агресору», – ідеться у письмовому коментарі речника МЗС України Олега Ніколенка.

Також речник українського міністерства закордонних справ розкритикував позицію командувача німецьких ВМС про необхідність налагодження діалогу з Росією.

«Навіть намагання зрозуміти Путіна з боку командувача ВМС Німеччини повинно мати свої моральні, політичні та безпекові межі. У цьому випадку ці межі грубо порушені. Вимагаємо публічного спростування висловлювань командувача ВМС з боку уряду Німеччини, які підважують суверенітет та територіальну цілісність України і підривають зусилля із деескалації безпекової ситуації в Європі», – додав Ніколенко.

Німеччина закликає врегулювати ситуацію, яка склалась із концентрацією російських військ біля кордонів України, виключно дипломатичними зусиллями. Виступаючи 17 січня під час першого візиту в Україну міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок повторила відмову своєї країни надавати зброю Україні. Вона послалась на «історичну відповідальність» та рішення коаліційного уряду ФРН не постачати жодної зброї в кризові зони.

Источник: radiosvoboda.org

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович