19.03.2023 10:08
Просмотров: 590

Корупцію у Міноборони подолано?

Корупцію у Міноборони подолано?

Згідно останнього опитування 66% українців вважають боротьбу з корупцією в країні недостатньою. Тож Труха з’ясовуаала, чи змінить ситуацію, бодай у Міністерстві оборони, яке вкотре потрапило у корупційний скандал, новостворений Антикорупційний Департамент?!

▶️ Виконуючий обов‘язки директора Департаменту з питань запобігання корупції Міністерства оборони України, Сергій Степанян

Зараз ми перезавантажуємо і посилюємо антикорупційний підрозділ Міністерства оборони України. Його статус вже підвищено з Управління до Департаменту і тим самим розширено штат. Незабаром буде оголошено про відбір на вакантні посади до цього підрозділу. Моє завдання – реалізувати принцип нульової толерантності до корупції.

▶️ Голова правління ГО «Центр протидії корупції», Віталій Шабунін

Є системна проблема, а рішення – не має. Є розмови про антикорупційну раду, а все ж дуже просто: ми аналогічну проблему вирішили з медичними закупівлями. Там таке саме було. Не треба нічого вигадувати, не треба антикорупційні органи, організації збирати. Треба просто зробити те, що було в медицині - центральна закупівельна агенція.

▶️ Журналіст інтернет-видання «Цензор.НЕТ», Тетяна Ніколаєнко

Цей Департамент в якійсь формі існував, чи планувався, але, дійсно, що після низки корупційних скандалів, замість того, щоб переглянути свої підходи до постачання армії продуктів і щоб наші військові не їли яблука розміром з куряче яйце, ми побачили зовсім іншу картину.

▶️ Засновник проєкту «Наші гроші», Юрій Ніколов

Це окозамилювання. З корупцією мають боротися ті органи, яким це приписано Законом. Навіть якщо там якогось прокурора з САП призначать в Міноборони і скажуть: борись у нас з корупцією…і от він буде такий сидіти, і як боротиметься з корупцією якщо довкола нього тисяча людей буде бігати з корупційними мішками? А він буде когось намагатись одного спіймати? Це брєд!

▶️ Член добровольного формування «Вільна Україна», Андрій Тетерук

Поки ми будемо боротися з очільниками відомств, з очільниками Департаментів – ми ніколи не подолаємо саму фундаментальну систему. Поки збергітимемо цей статус-кво, ми будемо свідками чисельних скандалів: будемо бачити фляги, кобури або інше екіпірування, або їжу, або озброєння – все це є не прозорою системою закупівель.

Джерело: https://t.me/truexanewsua/70605

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович