19.03.2021 08:14
Просмотров: 722

Кримська провокація в ООН: РФ вчергове стала посміховиськом

Кримська провокація в ООН: РФ вчергове стала посміховиськом

17 березня Постійне представництво Російської Федерації при ООН провело захід, присвячений тимчасово окупованому Криму. Захід мав пропагандистську мету — поширити фальшиві наративи про ситуацію на Кримському півострові, повідомили у МЗС України.

«Ця технологія вже відома. Російські пропагандисти з тріумфом відзвітують, що їм начебто вдалося пробити “інформаційну блокаду”. Водночас, факти говорять зовсім про інше», — відзначають дипломати.

Підсумки обговорення вкотре засвідчили триваючу ізольованість Росії, єдність більшості членів Радбезу ООН щодо підтримки суверенітету і територіальної цілісності України в межах її міжнародно визнаних кордонів, засудження тимчасової окупації Криму, порушень прав людини, які вчиняються окупаційною адміністрацією на півострові.

«Виголошена нашими партнерами позиція дозволила українським громадянам в Криму безпосередньо переконатися в незмінній та потужній підтримці держав-членів Ради Безпеки ООН. Це важливо, оскільки Крим знаходиться в інформаційній ізоляції — українські Інтернет-видання блокуються, частоти українських ТБ та радіо незаконно використовуються російськими ЗМІ. Російські медіа та офіційні чинники не доносять інформацію про кримські заходи України та її іноземних партнерів на міжнародних майданчиках, або, якщо й доносять, то у спотвореному вигляді», — йдеться у коментарі МЗС України.

За їхніми словами, яскравим прикладом стало безпрецедентне за рівнем участі, кількістю учасників і консолідованої позиції засідання за формулою Арріа 12 березня, яке фактично не було висвітлене російськими МЗС або ЗМІ.

«Вдячні членам Радбезу ООН, які в ці дні підтвердили позицію щодо невизнання спроб Росії привласнити український Крим. Скликавши пропагандиський захід, Росія вкотре дискредитувала сама себе», — підсумували дипломати.

Источник: sprotyv.info

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

29.01.2024 09:57    273
Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович