16.02.2020 08:37
Просмотров: 875

Міністерство юстиції США звинуватило Huawei у крадіжці комерційної таємниці

Міністерство юстиції США звинуватило Huawei у крадіжці комерційної таємниці

Міністерство юстиції США звинуватило Huawei і дві американські дочірні компанії в змові з метою вимагання та крадіжки комерційної таємниці.

Про це повідомляє ITC з посиланням на Engadget.

Обвинувальний акт з 16 пунктів, поданий вчора доповнює попередні звинувачення США проти Huawei. У документі згадуються кілька обвинувачених, в тому числі фінансовий директор Huawei Ваньчжоу Мен, якій вже пред'явлені звинувачення у шахрайстві.

Згідно звинуваченням Huawei протягом десятиліть робила спроби крадіжки інтелектуальної власності у шести конкретних, але неназваних американських компаній. Стверджується, що китайська компанія заволоділа комерційними секретами і авторськими правами, уклавши і потім порушивши угоди про конфіденційність, найнявши співробітників з конкуруючих компаній.

У документах також сказано, що спроби китайської компанії увінчалися успіхом. Згідно з обвинувальним актом, Huawei успішно отримала конфіденційну інформацію про вихідний код інтернет-маршрутизатора, технології стільникової антени і робототехніку. Це дозволило компанії скоротити власні витрати на дослідження і розробки та домогтися конкурентної переваги.

Нагадаємо:

Компанія Huawei пріоритетом на 2020 рік назвала виживання фірми, причиною цьому стали низькі продажі за рік через санкції США.

У травні президент США Дональд Трамп оголосив у США надзвичайний стан через загрози безпеці комп’ютерної системи, а компанія Huawei потрапила у чорний список.

За даними ЦРУ, китайського гіганта Huawei фінансує китайська розвідка, армія і комісія з нацбезпеки Комуністичної партії.

Водночас у Huawei заявили, що компанія є незалежною від китайського уряду.

У вересні Huawei на заході в Мюнхені презентувала смартфони Mate 30 і Mate 30 Pro - вони стали першими гаджетами компанії на Android без сервісів Google через санкції США.

Источник: epravda.com.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: Китай, США

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович