16.01.2020 07:39
Просмотров: 941

Імпічмент у США: Конгрес опублікував нові докази, зокрема листування з українськими чиновниками

Імпічмент у США: Конгрес опублікував нові докази, зокрема листування з українськими чиновниками

Це смс, електронні листи та документи, які Конгресу передав бізнесмен, партнер Рудольфа Джуліані Лев Парнас

https://www.pravda.com.ua/news/2020/01/15/7237415/

Комітет розвідки Палати представників Конгресу США оприлюднив нові докази у справі про імпічмент Дональда Трампа.

Це смс, електронні листи та документи, які Конгресу передав бізнесмен, партнер Рудольфа Джуліані Лев Парнас. Він нині перебуває під слідством за звинуваченнями у фінансових зловживаннях.

Серед опублікованих доказів – листування з українськими топчиновниками. Зокрема, з колишнім генпрокурором Юрієм Луценком, міністром внутрішніх справ України Арсеном Аваковим, помічником українського президента Андрієм Єрмаком, а також із главою СБУ Іваном Бакановим. Із високопосадовцями бізнесмен намагався домовитися про зустріч Джуліані з президентом України Володимиром Зеленським навесні 2019 року.

Парнас, зокрема, надсилав голові СБУ статті видання New York Times щодо можливого конкурента Дональда Трампа на виборах 2020 року – Джо Байдена. Крім того, бізнесмен просив міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова допомогти з підготовкою візиту Джуліані в Україну. Листувався Парнас і з генпрокурором Юрієм Луценком. Український чиновник просив вчинити тиск на тодішню посла США в Києві Марі Йованович в обмін на розслідування проти колишнього віцепрезидента США Джо Байдена.

Під час поїздки Зеленського до Сполучених Штатів Парнас контактував із помічником українського президента Андрієм Єрмаком. Листувався соратник Джуліані з українськими чиновниками у WhatsApp і називався "другом адвоката Трампа".

Нагадуємо, початок гучній справі дали свідчення працівника розвідки США щодо телефонної розмови Дональда Трампа і Володимира Зеленського у липні цього року.

На думку інформатора, Трамп тиснув на українського президента з вимогою почати розслідування щодо діяльності в Україні сина Джо Байдена, Гантера, в обмін на допомогу від американського уряду. І таким чином хотів дискредитувати свого найбільш імовірного суперника на президентських виборах 2020 року.

Источник: 5.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: США, трамп

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович