29.11.2020 10:11
Просмотров: 1065

На заводі в окупованому Харцизьку піднявся страйк

На заводі в окупованому Харцизьку піднявся страйк

На сталеканатному заводі "Сілур", що в підконтрольному російсько-терористичним військам місті Харцизьку Донецької області, 25 листопада 2020 року мав місце стихійний страйк

Про це сьогодні, 28 листопада, повідомив засновник угрупування "Схід" Олександр Ходаковський, передає Еспресо.TV з посиланням на Новости Донбасса.

"Людей дістало ставлення нових власників, а останньою краплею стало те, що з і так небагатої зарплати виплатили лише 12%. Працівники задавали питання: як жити на ці гроші?" - розповів Ходаковський в своєму Telegram-каналі.

За його словами, проблеми у заводу почалися після передачі підприємства "від держави до приватних рук".

"Тут застосовується нескладна схема: в Росії розміщена фірма-прокладка, на якій осідає прибуток, а на територію заводиться тільки мінімум грошей", - пояснив колишній командир бойовиків "ДНР".

Ходаковський додав, що керівництво "ДНР" не втручалося й не придушувало страйк за допомогою силовиків, "надавши найманому працівнику з'ясовувати стосунки з наймачем самостійно".

Також він опублікував фотографію з цеху "Сілура" (див. вгорі).

Довідка

"ДНР" передала завод "Сілур" в управління приватній компанії ТОВ "Ростекспоснаб 8". При цьому в російському Ростові-на-Дону є компанія з майже аналогічною назвою - ТОВ "Ростекспоснаб". На той момент їй було всього лиш один рік.

Минулого тижня ватажок "ДНР" Денис Пушилін провів нараду з керівниками промислових підприємств, стенограма якого опублікована на його сайті. Тоді в.о. директор "Сілура" Дмитро Чуприна сказав Пушиліну, що основна проблема - це висока вартість сировини, що закуповується в Росії.

"У зв'язку зі зростанням долара, а ми закуповуємо сировину на території Російської Федерації й тому прив'язані до курсу, ціна продовжує зростати. Ціна з березня по сьогоднішній день збільшилася на 20%. Ну і плюс сюди ще йде логістична складова. Тому у нас виходить ситуація, коли у нас замовлення є, портфель замовлень уже формується на січень, але ми змушені від деяких позицій відмовлятися в зв'язку з тим, що вони нерентабельні", - розповів Чуприна.

Український власник харцизького "Сілура" втратив контроль над підприємством наприкінці 2016 року.

Источник: espreso.tv

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович