13.05.2021 08:46
Просмотров: 647

НАЗК уперше передасть до САП матеріали для конфіскації сумнівних активів посадовця — Голова НАЗК

НАЗК уперше передасть до САП матеріали для конфіскації сумнівних активів посадовця — Голова НАЗК

Цього року Національне агентство з питань запобігання корупції (НАЗК) уперше передасть до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури матеріали щодо конфіскації необґрунтованих активів.

Про це повідомив Голова НАЗК Олександр Новіков в інтерв’ю Радіо НВ.

«Наразі ми проводимо майже 500 повних перевірок [декларацій], і під час цих перевірок у нас уже є певні матеріали, які ми передамо до Спеціалізованої антикорупційної прокуратури для конфіскації необґрунтованих активів уперше в Україні», — зазначив Олександр Новіков.

Він додав, що Верховна Рада України прийняла відповідний закон щодо конфіскації необґрунтованих активів наприкінці 2019 року. Однак, у 2020 році НАЗК не мало можливості застосувати його на практиці через рішення Конституційного Суду.

Олександр Новіков також зазначив, що наразі важливо забезпечити невідворотність покарання за корупційні правопорушення. Відповідні заходи передбачені в проєкті Антикорупційної стратегії на 2021–2025 роки, яку Верховна Рада України має розглянути в другому читанні.

«Дуже важливі для НАЗК пункти з Антикорупційної стратегії, це щодо передачі розгляду протоколів про пов’язані з корупцією правопорушення національних політичних діячів (депутатів, голів ОДА) до ВАКС та пункт щодо створення реєстру рахунків. Адже зараз, коли НАБУ чи ДБР затримують корупціонера, то вони мають змогу вилучити лише кошти, які є в нього фізично, чи картку щодо якогось рахунку)», — додав Голова НАЗК.

Він підкреслив, ці два пункти було запропоновано вилучити з Антикорупційної стратегії, однак НАЗК сподівається, що народні депутати не підтримають цю ініціативу під час голосування відповідного законопроєкту.

Источник: nazk.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович