25.02.2019 10:12
Просмотров: 1246

"Носити хутро – соромно": по країні прокотилася всеукраїнська антихутрова акція

Носити хутро – соромно: по країні прокотилася всеукраїнська антихутрова акція

У неділю, 24 лютого, мешканці українських міст долучилися до Всеукраїнської антихутрової акції. Як це відбувалося, що скандували мітингарі і до чого закликали – дізнайтеся далі

ОДЕСА

В Одесі близько трьох десятків зоозахисників прийшли до міського саду, щоб закликати людей припинити вбивати тварин заради одягу. На акцію з собою привели чотирилапих улюбленців – собак та навіть лисицю і вовка. Останніх волонтери врятували від мисливців та браконьєрів.

І нині дикі тварини – хатні улюбленці в родинах. Активісти кажуть: існує альтернатива хутру – в сучасному світі виготовляють набагато тепліший одяг із синтетичних матеріалів.

Більшість країн Європи відмовляються від хутрового виробництва. Хутрові ферми активісти пропонують заборонити і в нашій країні. Захисники тварин уже збирають підписи за відповідний законопроект.

"Збирають підписи за законопроект №10019-2, який наразі розглядає ВР. Якщо він буде ухвалений, то 2029 року будуть заборонені всі хутрові ферми в Україні, а ті компанії, які продовжують займатися цим, мають покращити умови для тварин", – розповідає організатор акції Ольга Човгонюк.

"У 21-му сторіччі, я вважаю, абсолютно не гуманно вбивати тварину, аби носити її хутро. У більшості є домашні тварини, проте ніхто їх не вбиває заради того, аби носити на собі. Штучне хутро – це цілком доступно: і придбати дешевше, і замовити собі пошити, чи купити нове. У мас-маркетах такого багато", – каже учасниця акції Марія Івахненко.

КИЇВ

У столиці відбулася вже п’ята антихутрова акція протесту. Влаштували її за ініціативи гуманістичного руху UAanimals.

Активісти вийшли з плакатами з написами: "Хутро належить тваринам", "Я не хочу помирати", "Твоя шуба кричить перед смертю". Своєю акцією вони хочуть надихнути людей відмовитися від тваринного матеріалу та закликати владу заборони хутрові ферми в Україні.

Небайдужі громадяни переконують, що використовувати натуральне хутро в одязі – не гуманно по відношенню до тварин. Крім того, це шкодить екології.

"Люди вийшли для того щоб засвідчити свою позицію. Вони не хочуть жити в країні, де знущаються над тваринами, де по-справжньому існують катівні, на жаль, і ми не хочемо, щоб вони існували і надалі", – пояснює координатор компанії "ХутроOff" Павло Вишебаба.

Ба більше, дизайнери наголошують: натуральне хутро дедалі більше виходить з моди та зникає зі світових подіумів.

"Хутро взагалі не є необхідністю. Є інші теплі речі, аби носити взимку. Є альтернатива – купувати пальто чи інші речі з синтепону. Вони також можуть бути достатньо гарними…Зараз дуже сильна тенденція відмови від хутра, але хочеться, аби це було не на рівні просто тенденції, а на якомусь більш глибокому рівні усвідомлення", – каже дизайнер Світлана Бевза.

Більше подробиць – у включенні:

МИКОЛАЇВ

У Миколаєві також долучилися до Всеукраїнської антихутрової акції протесту. Містяни вимагали відмовитися від носіння натурального хутра та заборонити діяльність хутрових ферм.

Зо три десятки миколаївців прийшли під стіни міської ради з плакатами та лозунгами, закликали переходити на штучні матеріали, а також збирали підписи на підтримку законопроекту, який забороняє діяльність хутрових ферм в Україні. Проект закону створювали разом із представниками громадськості.

"І утримання, і вбивство тварин на цих фермах дуже жорстоке. Це задушення, газ, отруєння. Це страшний та кривавий бізнес", – наполягає учасниця акції Ірина.

"Ми за те, щоб кожна людина сьогодні хоча би почала думати і замислюватися, що вбивство заради свого бажання не може бути нормою", – каже зоозахисник Олена Бардан.

ХАРЬКОВ

На мероприятие пришло около 50 человек, с баннерами и лозунгами, на которых изображены тела зверей без шкур.

Носити хутро – соромно: по країні прокотилася всеукраїнська антихутрова акція

Активисты организовали сбор подписей в поддержку законопроекта 10019 о закрытии ферм мехового производства.

По их словам, передовые страны Европы уже давно отказались от такого материала или ввели лицензирование на производство. Работает открытый микрофон, где каждый желающий может высказаться. Выступающие затрагивают вопросы вегетарианства и выкрикивают лозунги.

Среди них – “Мы не носим мех и кожу, жизнь животных нам дороже”.

По материалам: 5.ua, objectiv.tv

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович