08.06.2021 09:27
Просмотров: 609

Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 07.06.2021

Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 07.06.2021

Буркіна-Фасо

160 людей загинули внаслідок нападу бойовиків на селище Солхан на північному сході країни, серед загиблих 20 дітей. У країні оголошено триденний національний траур.

Міністр збройних сил Франції Флоранс Парлі запевнила у готовності Французької Республіки продовжувати підтримку народу Буркіна-Фасо у боротьбі з тероризмом.

Федеративна Республіка Сомалі

У місті Могадішо терорист-смертник підірвав міну поблизу автобусної зупинки, загинули 23 людини.

Ісламська Республіка Афганістан

Бойовики руху «Талібан» здійснили напад на афганських військових у північній провінції Баглан, щонайменше вісім людей було вбито та шість поранено.

У Кабулі через вибух у мікроавтобусі загинула телеведуча каналу Ariana News М. Хайрі та ще чотири людини, зокрема її мати. За версією поліції саме Хайрі була ціллю нападу.

Бойовики «Талібану» скоїли напад на поліцейську дільницю у провінції Фарьяб. Загинули комісар поліції та 14 правоохоронців, у полон потрапили 37 співробітників поліції.

У провінції Нурістан таліби заблокували усі шляхи до міста Доаб, змусивши урядові сили евакуюватися з району через неможливість отримувати харчі та набої.

Сирійська Арабська Республіка

У місті Джераблус на півночі країни було підірвано чотири замінованих автомобілі. Також були обстріляні штабні приміщення і казарми формувань сирійської опозиції, є загиблі і поранені.

Глава муніципалітету міста Отман у провінції Дераа був розстріляний бойовиками у ніч на 6 червня.

Держава Лівія

Лівійський Червоний півмісяць і місія ООН з підтримки Лівії заявили про викрадення керівника одного з регіональних гуманітарних відділень на сході країни.

Єменська Республіка

Щонайменше 17 людей загинули у місті Маріб через падіння ракети, яку запустили бунтівники-хусити з руху "Ансар Аллах".

Республіка Ірак

Бойовики здійснили серію атак на бази в Іраку, де розміщуються військові сили США, застосувавши безпілотні літальні апарати з вибухівкою.

Армія Іраку і збройні формування «Пешмерга» розпочали спільну сухопутну операцію проти бойовиків ДЕАШ у районах між провінціями Діяла і Сулейманійе. Наземну операцію підтримали ВПС Італії.

У районі Авашін у рамках операції Pençe-Yıldırım турецькими збійними силами знищено три терористи PKK. Також турецька розвідка ліквідувала одного з ватажків РКК, керівника організації РКК у місті Махмур Селмана Бозкира.

Источник: szru.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: терроризм

Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович