17.04.2021 07:56
Просмотров: 616

Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 16.04.2021

Огляд терористичної активності та зон нестабільності у світі станом на 16.04.2021

Ісламська Республіка Афганістан

Бойовики руху «Талібан» напали на військову базу збройних сил Афганістану у провінції Забул на півдні країни. У бойовому зіткненні загинули не менше 10 співробітників сил безпеки.

Республіка Ірак

У районі Садр міста Багдада вибухнув замінований автомобіль. За попередніми даними, загинула одна людина, 12 отримали поранення. Пошкоджено прилеглі будинки та припарковані неподалік транспортні засоби.

Федеративна Республіка Нігерія

У штаті Гомбе в районі Баланга внаслідок зіткнення через природні ресурси між представниками народностей лунгуда і важа загинули 15 осіб та багато поранено. Сотні місцевих жителів у паніці залишли свої будинки. Влада штату заборонила громадянам виходити на вулицю.

Федеративна Республіка Сомалі

На півдні країни в регіоні Середня Шабелле через підрив на саморобному вибуховому пристрої загинуло щонайменше 17 пасажирів мікроавтобусу.

Держава Лівія

У місті Сірт сталися зіткнення між бойовиками, підконтрольними генералу Халіфу Хафтару. У сутичці один бойовик загинув і чотирьох поранено.

Ізраїль

Внаслідок запуску палестинськими радикалами ракети з сектору Газа, спрацювали сирени повітряної тривоги в місті Сдерот і прилеглих районах. Ракета розірвалася в незаселеній місцевості. ЦАХАЛ у відповідь завдав удару по об'єкту ХАМАСу, де виготовляється зброя та туннелю, через який вона контрабандно постачається та військовому посту.

М’янма

У місті Мандалаї військові спробували затримати групу держслужбовців, які вийшли на акції протесту проти перевороту. Учасники акції намагалися перешкодити їхнім діям, але у відповідь військові відкрили стрілянину по натовпу. Загинуло двоє людей.

Загальна кількість загиблих під час розгону акцій протесту досягла 716 осіб.

Королівство Саудівська Аравія

Арабська коаліція заявила про знищення в районі міста Джизан на півдні королівства 5 балістичних ракет і 4 замінованих БПЛА, які були запущені бойовиками руху «Ансаруллах».

Источник: szru.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: терроризм

Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович