04.08.2021 07:26
Просмотров: 1167

Окупаційна влада перетворила Крим на ковід-курорт

Окупаційна влада перетворила Крим на ковід-курорт

Гауляйтер Криму Сергій «Гоблін» Аксьонов втрачає контроль над санітарною ситуацією на окупованій території і йде на відчайдушне загострення стосунків з моськовським бізнесом і структурами, пише «Newssky».

Минулого тижня гауляйтер пообіцяв одноосібно повернути перевірки податкової, держпожнагляду, санепідемстанції і поліції для закладів, які не дотримуються обмежувальних заходів. На даний момент діє мораторій на планові перевірки бізнесу наглядовими органами, який ввели на початку пандемії і листопаді 2020 продовжили до кінця 2021 року. Це хоч якось дозволяє здихаючому бізнесу на окупованій території розплачуватися з боргами.

Між тим, своїми погрозами гауляйтер Криму фактично йде наперекір виконанню рішення Москви, для скасування або ігнорування якого в Гобліна рівно стільки ж повноважень, скільки і для примусу перевіряючих з МВС, ФНС, МНС і Роспотребнадзора.

Тим часом, епідситуація в окупованому Криму не поліпшується вже більше чотирьох тижнів.

У регіоні вже майже 10 тисяч активних випадків, на півострові залишилося не більше 400 резервних ліжок — що еквівалентно щоденному приросту захворюваності. Місцеве населення небезпідставно побоюється колотися «шмурдяком центру Бармалеї», як називають цю «вакцину» навіть у Росії.

Як кажуть місцеві джерела, регіон ходить на межі, окупанти вже вичерпали простір для розширення ліжкового фонду, і на даний охорону здоров’я території цілком залежить від плаваючого відсотка нових госпіталізацій. Однак, як визнають окупанти, головна проблема півострова навіть не у відсутності площ для розширення ліжкового фонду, а в дефіциті обслуговуючих його фахівців. Адже чимало лікарів утекло до України, не бажаючи ставати рабами «Гобліна» чи злочинцями. За даними колабораціоністського МОЗ, по ковід-напрямку Крим укомплектований лікарями менш ніж на 48%. Бракує близько 6,5 тисяч (!) осіб медперсоналу, і брати їх у Росії нізвідки — регіон входить у топ по недоплаті медикам. Бандитизм теж не сприяє переїзду.

Апарат гауляйтера неодноразово обіцяв підняти оклад медиків до 85 тисяч дерев’яних, але до сих пір зарплата лікарів Криму не перевищує жалюгідні 30 тисяч рублів, а медпрацівники середньої ланки навіть в столиці регіону не отримують більше 18 тисяч. Багатьом доводиться торгувати чебуреками.

Порожні загрози з боку Аксьонова не лише підкреслюють втрату ним важелів впливу на епідситуацію, а й загострюють соціальну незадоволеність, тобто навіть свого завдання не виконують. Звичайно, заяви гауляйтера адресовані не бізнесу, який закон прекрасно знає, а споживачам. Однак, навіть в цьому ключі, ініціатива Сергія Аксьонова неадекватна ситуації.

Ані поодиноким відпочиваючим, як застрягли в Криму, ані місцевим не цікаві проблеми Гобліна з ковід-статистикою. Підвищувати санітарний стрес занадто пізно. Будь-який інший регіон, в якому залишок ліжкового фонду зрівнявся з темпами приросту захворюваності, вже давно б посилив обмежувальну санітарну політику, але не Крим.

На дворі, який не який курортний сезон, і спроби псування його в розпал «передвиборної» гонки це відчайдушний сигнал Москві про необхідність витягти Крим з болота. Але в окупантів немає на це ані бажання, ані грошей.

Источник: sprotyv.info

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович