18.04.2021 07:05
Просмотров: 822

Окупанти продовжують знищувати дерева у знаменитому Фороському парку: що відбувається

Окупанти продовжують знищувати дерева у знаменитому Фороському парку: що відбувається

Російська компанія, яка незаконно забудовує Фороський парк в окупованій Ялті, провела нове знищення дерев на території цього природоохоронного об’єкта, а також здійснює додаткову забудову. Про це повідомляє сайт російського «уряду Криму», чия комісія і виявила ці незаконні дії забудовника. Члени комісії навіть викликали поліцію для складання протоколу про адміністративне правопорушення, пише «CrimeaSOS».

«Комісія Ради міністрів РК оцінила стан Фороського парку при забудові, як вельми незадовільний. Забудовник не виконав доручення Глави Криму про наведення порядку на території. Комісія виявила засмічену будівельним і побутовим сміттям територію, брудні дороги й узбіччя. Забудовникам доручили очистити територію і не засмічувати її надалі», — йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, з осені 2020 року в окупованому Криму активно і масово забудовують Фороський парк, який має статус особливої природоохоронної території. Забудовник — компанія з Татарстану, яка зводить тут спортивну базу для дитячого хокейного клубу «Ак Барс».

Місцеві мешканці активно протестують проти руйнування пам’ятника природи. У березні 2021 року деякі з них записали відеозвернення до Володимира Путіна з проханням зупинити знищення парку. Однак замість відповіді, почалися залякування найактивніших протестувальників. Так, вчителька з Фороса Марина Рікмен, яка і зачитувала звернення до Путіна, повідомила про тиск з боку окупаційної влади: поліція проводила з нею «профілактичну бесіду», а на місці роботи вчительки силовики вже збирають характеристику на неї.

Источник: sprotyv.info

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович