13.04.2021 10:07
Просмотров: 711

Окупанти замінували мости в Донецьку: заява представника України в ТКГ

Окупанти замінували мости в Донецьку: заява представника України в ТКГ

Президент Російської Федерації Володимир Путін зрозумів, що у війні проти України йому не вдасться повторити сценарій Грузії. Про це сказав журналіст, член української делегації в Тристоронньої контактній групі Сергій Гармаш в програмі «Реальна політика з Євгеном Кисельовим» на телеканалі «Україна 24».

«Думаю, що такий сценарій планувався, але зараз Росія змінює свої сценарії по ходу дії. Тобто після реакції американців, НАТО, послів Сімки Путін не зважиться на такий сценарій — введення» миротворців «для захисту своїх «російських громадян». Козак (заступник голови адміністрації президента РФ. — ред.) в одному реченні робить два варіанти для відходу: «якщо там буде влаштована Сребрениця, мабуть, ми змушені будемо втрутитися». Я думаю, що чим далі, тим менше вони для себе залишають можливість втрутитися, якщо Україна не почне дійсно військові дії першою», — сказав він.

За словами Гармаша, Путін навряд чи зважиться на реальний наступ.

«Я знаю від своїх знайомих в Донецьку, що там мінують мости для того, щоб убезпечити себе від «наступу України». Не знаю, це провокація або самозалякування, залякують місцевих для мобілізації. Але чим далі відбувається вся ця гра м’язами, тим більше мені зрозуміло, що навряд чи Путін зважиться на серйозну гру, хоча б тому, що він вже зрозумів, що не буде, як в 2008 році в Грузії. Україна — не Грузія, і світ вже висловив свою позицію», — сказав він.

Нагадаємо, 26 березня в результаті загострення обстановки на Донбасі загинули четверо українських воїнів, двоє — отримали поранення. 5 квітня двоє українських воїнів загинули в результаті ворожого обстрілу на Донбасі. 6 квітня ще двоє українських воїнів загинули на Донбасі. 7 квітня один українських воїн загинув внаслідок ворожого вогню на Донбасі.

Головнокомандувач ЗСУ Руслан Хомчак 30 березня під час виступу в Раді сказав, що РФ нарощує війська поблизу кордону України.

Українська розвідка попередила, що війська РФ можуть спробувати просунутися вглиб території України.

Источник: sprotyv.info

Новости портала «Весь Харьков»


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович