10.04.2021 09:57
Просмотров: 629

Окупанти змушують мешканців ОРДЛО отримувати паспорти РФ: погрожують звільненнями та припиненням виплат

Окупанти змушують мешканців ОРДЛО отримувати паспорти РФ: погрожують звільненнями та припиненням виплат

Окупанти на Донбасі змушують мешканців ОРДЛО отримувати паспорти Російської Федерації, а також так званих «ДНР» та «ЛНР». Про це йдеться у повідомленні видання «Вчасно» з посиланням на слова голови «Східної правозахисної групи» Віри Ястребової.

Згідно з повідомленням, щоб змусити людей оформляти паспорти Росії та так званих «ЛДНР», окупаційна влада погрожує жителям ОРДЛО звільненнями, припиненнями соціальних виплат та закриттям бізнесу.

За її словами, на окупованому Донбасі мешканцям, для того, щоб отримати будь-яку допомогу від так званої «влади» тепер потрібно оформити паспорт РФ або так званих «ЛДНР».

«Наші джерела інформації на окупованому Донбасі повідомили, що:

— Якщо до кінця 2021 року людина, яка отримує пенсію або допомогу на території ОРДЛО від РФ, не оформить паспорт РФ і не матиме паспорта так званих «ЛНР» або «ДНР», то вона автоматично буде позбавлена виплати;

— Працівники окупаційних адміністрацій РФ в ОРДЛО, працівники установ, працівники соціальних фондів, працівники шкіл та ВНЗ повинні отримати паспорт громадянина РФ (паспорта НВФ «ЛНР» або «ДНР» вже недостатньо);

— Працівники установ та адміністрацій РФ в ОРДЛО, які не оформлять паспорт РФ до кінця 2021, будуть звільнені;

— Всі особи, які здійснюють підприємницьку діяльність на території ОРДЛО повинні оформити паспорт громадянина РФ, в іншому випадку їх діяльність буде припинена».

Також правозахисниця повідомила, що на окупованій Донеччині електронна черга на отримання паспорта так званої «ДНР» розписана до 2023 року. Також окупаційні адміністрації щодня отримують від мешканців до 1500 заявок на отримання російського паспорта.

Источник: sprotyv.info

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович