12.08.2020 09:44
Просмотров: 920

Підготовчі роботи з підняття DELFI розпочато, - Владислав Криклій

Підготовчі роботи з підняття DELFI розпочато, - Владислав Криклій

10 серпня було підписано тристоронній договір між Одеською філією ДП “Адміністрація морських портів України”, ТОВ “Краншип” та ТОВ “Бруклін-Київ” і розпочата низка підготовчих робіт для безпеки операції з підняття затонулого танкера DELFI. Про це повідомив Міністр інфраструктури України Владислав Криклій.

“Одна з приватних компаній виступила з ініціативою здійснити роботи з підняття судна без використання державних коштів. Важко не погодитись з такою пропозицією. В операції з суднопідйому DELFI для нас були важливі 2 критерії – спроможність виконати поставлені задачі та можливість заощадження коштів платників податків. Тому вже вчора, 10 серпня, був підписаний тристоронній договір між ОФ ДП "АМПУ", ТОВ "Краншип" та ТОВ "Бруклін-Київ" і розпочата низка підготовчих робіт задля безпеки операції. Роботи з суднопійдому виконуватиме “Краншип”, а “Бруклін-Київ” виступили з ініціативою профінансувати операцію, за що їм безмежно вдячні”, - зазначив очільник Міністерства.

Підготовчі роботи передбачають видалення піску з приміщень судна, зокрема, правого борту, видалення каменів кам’яної гряди для можливості безперешкодного вирівнювання судна на лівий борт, промивку піску під обшивкою для забезпечення викренювання на лівий борт, а також низку заходів зі зняття та видалення забруднюючих речовин із танків судна тощо. Для проведення підготовчих робіт вже задіяно плавкран Атлас-4 вантажопідйомністю 30 тонн та буксир.

Нагадаємо, танкер DELFI затонув у ніч на 22 листопада минулого року. Через шторм судно, що знаходилося в акваторії порту “Південний”, було зірвано з якоря і лягло на мілину поблизу міського пляжу “Дельфін” в Одесі. З корпусу танкера, який був пошкоджений внаслідок зіткнення з хвилеломом, неодноразово фіксувався витік нафтопродуктів.

22 липня, на черговому засіданні Уряду Прем'єр-Міністр України Денис Шмигаль дав доручення Міністру інфраструктури України Владиславу Криклію взяти на особистий контроль питання підйому аварійного танкера DELFI в Чорному морі поблизу Одеси, відпрацювати його спільно з Адміністрацією морських портів України і, за необхідністю, з місцевою владою.

27 липня 2020 року рішенням Експертної комісії з визначення рівнів та класів надзвичайних ситуацій ДСНС України ситуацію з затонулим танкером – бункерувальником DELFI класифіковано як надзвичайну ситуацію техногенного характеру місцевого рівня.

Источник: mtu.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович