26.07.2021 06:07
Просмотров: 1026

Причуды погоды (обзор)

Причуды погоды (обзор)

В ЮАР зафиксировали рекордные морозы

В Южно-Африканской Республике, где сейчас стоит зима, минувшей ночью зафиксированы рекорды минимальной температуры. Как сообщила в субботу местная радиостанция SABC со ссылкой на метеослужбу ЮАР, в ночь на 24 июля в 19 районах страны были побиты исторические рекорды самой низкой температуры.

В городе Кимберли и прилегающих районах мороз достиг минус 9,9 градуса Цельсия. Столь сильных холодов там не было за весь период метеорологических наблюдений. В Йоханнесбурге температура воздуха падала минувшей ночью до минус семи градусов. Предыдущий рекорд холодов — 6,3 градуса был зафиксирован в Йоханнесбурге 19 июля 1995 года.

Впервые за многие годы в различных частях ЮАР выпал снег. Нынешние морозы пришли на юг Африки из Антарктики. Последняя находится от южной точки Африканского континента на расстоянии около 4 тысяч километров. Ожидается, что холодная погода продержится на территории ЮАР еще неделю.

Причуды погоды (обзор)

Бельгію знову накрила негода з повенями

На півдні Бельгії рясні дощі знову стали причиною повені. Про жертв інформації поки немає.

На півдні Бельгії негода знову вразила райони, що понад тиждень тому потерпіли від потужної повені. Потужні зливи знову спричинили повені у понад десяти населених пунктах на березі річки Маас.

За даними інформагенції Belga News Agency, у суботу, 24 липня, у місті Дінан у провінції Намюр, в 90 кілометрах на південний схід від Брюсселя, змиті потоками води автомобілі заблокували залізничний переїзд. У місті Намюр цієї ж провінції через негоду евакуйовані мешканці кількох будинків. У соцмережах поширювались відео, на яких потужні потоки води змивали машини, вивертали булижники, тягнули за собою асфальтові плити. У провінції Валлонський Брабант були зафіксовані зсуви.

Даних про жертв немає

Станом на ранок 25 липня про жертв і постраждалих інформація відсутня. Речник бельгійського національного кризового центру повідомив, що циклон минув провінцію Намюр і ситуація в регіоні стабілізувалась. Він додав, що наслідки цього циклону "не порівняти з тими, що спричинила негода 14 і 15 липня".

Жертвами повеней у Бельгії, які сталися минулого тижня внаслідок сильних дощів, стало, за останніми даними, 36 осіб, ще сім людей досі вважаються зниклими безвісти.

Причуды погоды (обзор)

У Каліфорнії та Монтані через лісові пожежі оголосили надзвичайний стан

У США тривають масштабні лісові пожежі. Полум'я від них охопило майже усю західну частину країни.

У штаті Каліфорнія губернатор оголосив надзвичайний стан у кількох північних округах, де тривають лісові пожежі.

По всій країні наразі налічується понад 85 великих лісових пожеж, більшість із них - у західних штатах. Стихія вже знищила 553 000 гектарів лісу.

У зв'язку з тривалими пожежами у штаті Монтана оголосили надзвичайну ситуацію.

Як повідомлялося, у 13 штатах на заході США внаслідок 80 великих лісових пожеж, зумовлених аномально високою температурою, вигорів 1 мільйон акрів (понад 400 тисяч гектарів) лісу.

В американському штаті Орегон найбільша в країні пожежа знищила понад 121 тисячу гектарів лісу, через що довелося евакуювати тисячі людей.

По материалам: nigroll.com, dw.com, ukrinform.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович