11.12.2019 07:30
Просмотров: 1194

Проблеми з монетизацією пільг виникли на Харківщині

Проблеми з монетизацією пільг виникли на Харківщині

Через збій програмного забезпечення понад 11 тисяч пільговиків не отримали виплату в безготівковій формі.

За словами директора Департаменту соцзахисту ХОДА Юрія Шпараги, до облдержадміністрації надходять численні скарги від ветеранських організацій, організацій чорнобильців тощо. Люди обурені збоями у виплати пільг у безготівковій формі. Через збій програмного забезпечення близько 10% пільговиків області не отримали відповідні нарахування.

- На Харківщині близько 116 тисяч отримувачів пільг, з них 10% мають проблеми з безготівковим нарахуванням. Це проблема не тільки нашої області, а всієї України, - прокоментував ситуацію “СК” Юрій Шпарага. - Міністерство соціальної політики поки не привело в належний стан програмне забезпечення. Через збій програми минулого тижня з державного реєстру пропав весь Лозівський район. Тож всі нарахування людям зроблять в наступному місяці. Однак пільговики переймаються, що в них виникнуть борги.

Щоб уникнути в подальшому таких ситуацій, Харківщина пропонує всіх пільговиків перевести на готівкову форму розрахунків, тобто, щоб люди на руки отримували кошти і самі розраховувалися по комунальним платежам. Відповідний лист-пропозицію область сьогодні відправила на ім’я міністра соціальної політики України. І вже через кілька годин отримали фітбек з Києва.

- Сьогодні під вечір ми отримали проект урядової постанови, якою дозволяється перехід на готівкову форму розрахунку не один раз на рік - 15 жовтня (за чинним порядком), а без встановленого терміну, - повідомив Юрій Шпарага.

В обласному Департаменті соцзахисту сподіваються, що вже на найближчих засіданнях уряду цю постанову приймуть, і всіх пільговиків з 1 січня 2020 року можна буде перевести на готівкову форму розрахунку.

Источник: slk.kh.ua

Автор: Юлія Міронюк

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович