06.02.2023 06:44
Просмотров: 824

«Пробна куля»

«Пробна куля»

Є таке поняття - «пробна куля». В прямому сенсі воно означає повітряну кулю, яку запускають задля перевірки стану повітря, а в переносному - засіб або прийом, за допомогою якого хочуть про щось дізнатися.

Китай ці два поняття сумістив, внаслідок чого вчора весь світ спостерігав за тим, як біля узбережжя США F-22 Raptor збив китайську повітряну кулю. Та насправді, все почалося не вчора.

Вперше китайську повітряну кулю помітили 28.01.2023 над Аляскою, потім, вона пропливла над заходом Канади, потім увійшла у повітряний простір США, потім прослідувала по горизонталі аж до їхнього східного узбережжя і лише там, 4.02.2023 її збили.

Себто китайська куля «мандрувала» тиждень! Чому ж її не збили раніше?

Основною версією є те, що вона пролітала над густонаселеними районами, а оскільки що це за куля достеменно відомо не було, то чекали поки вона вийде кудись туди, де людей немає і тоді можна буде її збити. Та виникає питання: якщо це була куля-шпигунка, то скільки інформації вона могла передати протягом тижня польоту?

Ніхто не вірить у версію Китая про те, що це була метеорологічна куля, а потрапила вона до Канади і США тому, що її «здуло вітром»... Держсекретар США Ентоні Блінкен через цю кулю скасував свій візит до Китаю, у двосторонніх відносинах держав новий виток напруги, Канада підключилася до процесу і координуватиме свої дії у цьому питанні зі США...

На моє глибоке переконання, Канада та США не збивали китайську кулю бо думали, що це бомба. Нічого смішного, хто посміявся. Під час Другої Світової, Японія запустила по Канаді та США 9300 повітряних куль «Фу-Го».

Повітряна куля «Фу-Го» несла фугасну бомбу вагою 15 кілограм та 4 запалювальних снаряди по 5 кілограм. Вважалося, що дешеві кулі досягатимуть США на всхідних потоках повітря і сіятимуть паніку в канадських та американських населених пунктах, а також бомбардуватимуть ліси та сільгоспугіддя.

Тож, думаю, тому її і не збивали, та ключове питання в тому, чому її не збили на підльоті до Аляски? І на це питання у мене є авторська відповідь: пафос, який заколисує. Типу: «Та хто ризикне!? МИ! USA! USA! Oh, say can you see,

by the dawn's early light,

What so proudly we hailed

at the twilight's last gleaming?» - і так далі.

Про Канаду теж саме. А так не можна себе поводити у цьому десятилітті. Доведено Росією, яка через власний пафос тепер доживає останні роки в кордонах 23.02.2022.

Всім без винятку цивілізованим державам, слід максимально переглянути власну безпекову політику. «Пробну кулю» вже запущено.

P.S.

Ще один китайський повітряний аеростат пролітає над територією Південної Америки. Про це повідомляє телеканал CNN, посилаючись на заяву Пентагону.

Джерело: https://t.me/NazarPrykhodkoPlus/21032

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: Китай, США

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович