25.09.2020 09:41
Просмотров: 872

«Rapid Trident – 2020»: кульмінація активної фази (ВИДЕО)

«Rapid Trident – 2020»: кульмінація активної фази (ВИДЕО)

Як передає інформаційне агентство «АрміяІнформ», добігає завершення одне з найпотужніших багатонаціональних військових навчань сухопутних військ на теренах України. На Львівщині у Міжнародному центрі миротворчості та безпеки українські піхотинці зі складу окремої мотопіхотної бригади імені Якова Гандзюка здійснювали наступ на підготовлену оборону і відбивали контратаку противника.

За легендою, піхотинцям протистояли сили військового блоку недружніх держав, що вторглись на нашу територію. Для відбиття їхньго нападу було створено багатонаціональну дивізію.

Розвинувши успіх у наступі, бійці мотопіхоти закріпились на рубежах оборони в готовності до відбиття наступу ймовірного противника, роль якого виконують штатні підрозділи позначення дій противника, підсилені групами з іноземних контингентів. Їхнє завдання — створити жорстку та реалістичну протидію для якісної підготовки підрозділів, що навчаються.

Реалістичності бою додавало використання системи імітації двостороннього вогневого контакту MILES. Відтак, проводячи аналіз дій мотопіхоти, можна було визначити ефективність їх вогню у наступі та обороні. На полі бою були присутні й інструктори військово-тренувальних місій, які допомагали аналізувати дії підрозділів та вносити корективи у динаміку бою.

— Для успішного виконання завдання кожен військовослужбовець повинен знати своє місце, своє завдання. А командир підрозділу передбачати ймовірний характер дій противника. Ми маємо свої хитрощі у веденні бойових дій, які будемо застосовувати у сьогоднішній операції. Але ніколи не треба недооцінювати противника. Сили OPFOR мають свої хитрощі, досить добре знають місцевість та діють злагоджено, — прокоментував розвиток подій активної фази навчань командир взводу окремої мотопіхотної бригади лейтенант Олександр Горбань.

Зі слів співкерівника «Rapid Trident» з української сторони полковника Дмитра Красильникова, польова фаза навчання — це практичне втілення копіткої та великої роботи штабу багатонаціональної дивізії.

— Процес прийняття рішення як на наступ, так і на оборону — це підсумки ретельної роботи офіцерів із багатьох країн, — говорить полковник Дмитро Красильников. — Однією з головних умов було те, що всі підготовчі заходи повинні бути відпрацьовані правильно, відповідно до керівних документів та протоколів НАТО. Витримані часові рамки, проведено розвідку, здійснено аналіз та прийнято рішення. До завершальної фази підрозділи проходили підготовку поелементно. А тут ми бачимо кульмінацію навчальних дій, готовність командирів усіх рівнів приймати рішення, як у штабах, так і на полі бою. Сьогоднішні події — це своєрідний випускний іспит для підрозділів, що готувались близько двох місяців у рамках багатонаціональної військово-тренувальної місії JMTG-U під керівництвом американських та українських інструкторів

Полковник Дмитро Красильников також додав, що по закінченню навчань впровадить набутий досвід у підрозділах оперативного командування, де він проходить службу.

«Rapid Trident – 2020»: кульмінація активної фази (ВИДЕО)

«Rapid Trident – 2020»: кульмінація активної фази (ВИДЕО)

«Rapid Trident – 2020»: кульмінація активної фази (ВИДЕО)

«Rapid Trident – 2020»: кульмінація активної фази (ВИДЕО)

«Rapid Trident – 2020»: кульмінація активної фази (ВИДЕО)

Источник: mil.gov.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович