05.10.2019 06:08
Просмотров: 937

Рябошапка: ГПУ переглядає провадження щодо Burisma, де фігурував син Байдена

Рябошапка: ГПУ переглядає провадження щодо Burisma, де фігурував син Байдена

Рябошапка каже, що до Генпрокуратури ніхто щодо розслідування проваджень стосовно Байдена не звертався

Генпрокуратура проводить аудит старих проваджень і перегляне усі кримінальні провадження, зокрема, і ті, які стосувалися компанії Burisma, де фігурував син ексвіцепрезидента США Джо Байдена Хантер. Про таке заявив генеральний прокурор Руслан Рябошапка на пресконференції 4 жовтня, інформує "5 канал".

"Зараз ми проводимо аудит тих проваджень, які здійснювалися раніше органами прокуратури і Генеральною прокуратурою в тому числі. У тій сфері, про яку ви говорите, де можуть бути причетними і можуть бути фігурантами Злочевський (ексміністр екології Микола Злочевський – ред.), Курченко (бізнесмен Сергій Курченко – ред.) та інші люди чи компанії. Таких проваджень у нас десь біля півтора десятка. Але ми зараз переглядаємо всі провадження, які були закриті або роздроблені, чи розслідувалися раніше, з тим, щоб прийняти рішення у тих випадках, де рішення були прийняті незаконні процесуальні, щоб ми їх переглянули".

На запитання, чи звертався до нього хтось щодо розслідування проваджень стосовно Байдена, Рябошапка сказав: "Ніхто із закордонних, із вітчизняних політиків, чиновників і не чиновників не дзвонив мені і не намагався вплинути на мої рішення щодо конкретних кримінальних проваджень".

Рябошапка також прокоментував переписку адвоката президента США Дональда Трампа Рудольфа Джуліані із спецпредставником США з питань України Куртом Волкером, де останній підтвердив, що він допомагав організовувати зустрічі Джуліані із помічником президента Володимира Зеленського Андрієм Єрмаком. Генпрокурор сказав, що з цим питанням варто звертатися до авторів цієї переписки.

Він також запевнив, що "ГПУ є незалежною від Офісу президента і від політичного впливу з боку Офісу".

Як повідомляв 5.UA, працівник американських спецслужб, який був присутній під час телефонної розмови Дональда Трампа з Володимиром Зеленським, подав скаргу керівникові національної розвідки США. У ній анонім розповів про тиск американського лідера на новообраного українського президента. Начебто він вимагав від Зеленського, щоб той почав розслідування проти свого головного суперника на майбутніх виборах Джо Байдена та його сина Гантера. Ідеться про з'ясування ролі Байдена-молодшого в українській газовій компанії "Бурісма".

В адміністрації Трампа припускають, Джо Байден, перебуваючи на посаді віцепрезидента, чинив тиск на українську владу у власних інтересах та намагався захистити компанію, до ради директорів якої входив його син. Через можливий тиск президента США на іноземного лідера Конгрес почав проти нього процедуру імпічменту. Інформатор свідчив у межах програми захисту викривачів порушень. Через отримання погроз спецслужбовець нині перебуває під федеральним захистом. Відомо, що його свідчення збираються заслухати в Комітеті з розвідки Палати представників.

Источник: 5.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: гпу

Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович