29.12.2019 07:27
Просмотров: 1163

Рябошапка вимагав від підлеглих змінювати запобіжні заходи у справах, в яких зацікавлена Росія. ЗМІ оприлюднено документ

Рябошапка вимагав від підлеглих змінювати запобіжні заходи у справах, в яких зацікавлена Росія. ЗМІ оприлюднено документ

Керівництво Генеральної прокуратури України (ГПУ) здійснювало тиск на прокурорів у резонансних провадженнях (справа про розстріли на Інститутській, справа харківських терористів тощо), вимагаючи звільнити обвинувачених із слідчих ізоляторів

Відповідний документ сьогодні, 28 грудня 2019 року, оприлюднило видання Тиждень.ua, передає Еспресо.TV.

В тексті цього офіційного листа йдеться про "домовленості між Україною та Росією" щодо запланованого обміну, який стосується підозрюваних і засуджених.

"З огляду на стислі строки запланованого одночасного звільнення осіб, необхідно розглянути питання щодо зміни запобіжних заходів… на особисте зобов’язання", - зазначається у документі.

Читайте також: 9 фактів про нового генерального прокурора України Руслана Рябошапку

Одне з джерел "Тижня "у Генпрокуратурі підтвердило цю інформацію на правах анонімності.

Співрозмовник журналістів зауважив, що свого часу групи прокурорів отримали листи за підписом генпрокурора Руслана Рябошапки. В цих документах йшлося про людей, які нібито були у списках на обмін, який за інформацією російських медіа має відбутися 29 грудня цього року.

"Такий документ від Руслана Рябошапки прокурори справді отримували. Якщо говорити конкретно - то в цьому документі прокурорам ставили вимогу змінити запобіжні заходи підозрюваним на особисте зобов’язання. Але потрібно було попередньо обговорити це питання з судами та учасниками процесу", - зазначив співрозмовник "Тижня".

Рябошапка вимагав від підлеглих змінювати запобіжні заходи у справах, в яких зацікавлена Росія. ЗМІ оприлюднено документ

• В Одесі та Харкові суди вже винесли вироки та звільнив для передачі РФ тих засуджених за тероризм, які включені Москвою у списки на обмін, проведення якого анонсованого президентом Володимиром Зеленським на завтра, 29 грудня.

• У Києві рішенням генпрокурора Руслана Рябошапки від процесу над ексберкутівцями усунуто групу Олексія Донського, що на думку деяких оглядачів, політиків та громадських активістів може свідчити про те, що їх теж віддадуть Росії. Водночас це наразі заперечує їхній адвокат Ігор Ворфоломєєв.

Источник: espreso.tv

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: гпу, суд

Читайте ещё:

21.04.2024 08:38    210
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович