29.11.2021 10:08
Просмотров: 644

Роботу СММ ОБСЄ на Луганщині блокують

Роботу СММ ОБСЄ на Луганщині блокують

В ОБСЄ закликають зняти обмеження на свободу пересування патрулів СММ на території Луганщини, що не підконтрольна Україні.

Чільні представниці ОБСЄ висловлюють стурбованість "систематичними та неприйнятними перешкодами для свободи пересування, з якими Спеціальна моніторингова місія (СММ) ОБСЄ в Україні зараз стикається на непідконтрольних територіях України, зокрема в Луганській області". Про це йдеться в заяві чинної голови ОБСЄ, міністерки закордонних справ Швеції Анн Лінде та генеральної секретарки ОБСЄ Хельги Марії Шмід, публікованій у суботу, 27 листопада.

Зокрема, протягом минулого тижня рух патрулів СММ ОБСЄ через лінію зіткнення був заблокований збройними формуваннями в кількох місцях у Луганській області та двічі - у Донецькій області, йдеться у заяві.

Представниці ОБСЄ закликали негайно зняти обмеження, "які вийшли на новий рівень, фактично перешкоджаючи діяльності СММ".

"У рішенні Постійної ради ОБСЄ № 1117 зазначено, що СММ має мати безпечний доступ на всій території України. Необмежений та безумовний доступ до всіх територій необхідний для забезпечення ефективного моніторингу та звітності про безпекову ситуацію, а також для виконання інших обов’язкових завдань. Мандат також зобов’язує місію повідомляти про будь-які обмеження її свободи пересування або інші перешкоди для виконання його", - зазначається у повідомленні.

Источник: dw.com

Новости портала «Весь Харьков»


Темы: ОБСЕ, ордло

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович