26.03.2020 11:07
Просмотров: 1004

Росія маніпулює пандемією коронавірусу заради зняття санкцій, — МЗС України

Росія маніпулює пандемією коронавірусу заради зняття санкцій, — МЗС України

У вівторок ввечері, 24 березня, міністр закордонних справ України Дмитро Кулеба обговорив зі свої колегою Йеппе Кофодом з Королівства Данія боротьбу проти коронавірусу та допомогу українцям, які у час обмеження подорожей залишаються в Данії. Окрему увагу він звернув увагу колеги на спроби Росії маніпулювати пандемією COVID-19 задля закликів до зняття санкцій. Про це повідомляє прес-служба МЗС.

“Ми піклуємося про наших громадян в усьому світі. Прошу вас всіляко допомагати громадянам України, які перебувають в Данії в умовах обмеження транспортного сполучення і подорожей. Зокрема, буду вдячний, якщо на час пандемії Данія не буде застосовувати санкції за протерміновані документи для тих, хто нині не може виїхати з країни. Зі свого боку, Україна надаватиме аналогічне сприяння громадянам Данії», — зауважив Кулеба у телефонній розмові.

Міністр також привернув увагу до спроб Росії маніпулювати пандемією і закликати до зняття санкцій під прикриттям гуманітарних міркувань. Мовляв, у часи світової економічної скрути потрібно зняти секторальні обмеження. «Це маніпуляція, бо ЄС запровадив санкції не через коронавірус, а через агресію Росію проти України. Відповідно, вони можуть бути пов’язані виключно з виконанням Росією своїх зобов’язань у контексті мирного врегулювання та деокупації українських територій Донбасу та Криму”, — наголосив глава МЗС.

У свою чергу, міністр закордонних справ Королівства Данія Йеппе Кофод запевнив Дмитра Кулебу, що поділяє саме такий підхід.

Міністр закордонних справ України звернувся до данського колеги з проханням донести ці застереження та позицію України й до інших колег у країнах ЄС.

Источник: sprotyv.info

Новости портала «Весь Харьков»


Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович