10.08.2022 07:44
Просмотров: 509

росія поширює свою пропаганду попри заборони ЄС

росія поширює свою пропаганду попри заборони ЄС

Після блокування Євросоюзом головних пропагандистських каналів кремля – RT і Sputnik – окупанти знайшли нові шляхи поширення дезінформації. Про це пише АР.

● Нью-йоркська фірма NewsGuard, що вивчає та відстежує дезінформацію, виявила 250 сайтів, які поширюють російську дезінформацію про війну.

● Частина сайтів раніше не мала явного зв’язку з рф, частина – провела ребрендинг для маскування. Деякі – видають себе за незалежні аналітичні центри чи агентства новин.

● Ці сайти пишуть брехню про те, що українська армія підлаштувала смертоносні атаки проти рф, що Володимир Зеленський підробляє появу на публіці або що українські біженці вчиняють злочини в Німеччині та Польщі.

● Пропагандистські матеріали RT і Sputnik публікують на YouTube, TikTok, Facebook та Instagram з інших облікових записів. Відеоконтент RT може з'являтися в соцмережах під новим брендом і логотипом.

Наприклад:

Від зброї до цензури: у США досі функціонує пропагандистський телеканал RTVI

російський державний канал RTVI має юридичну особу та редакцію в США, але їх не називають іноагентами і не переслідує кремлівська влада, йдеться у розслідуванні видання «Проект».

Канал приховує справжнього власника. У 2019 році «Проект» довів зв'язок RTVI із менеджментом «ростеху» — компанії, яка відповідає за виробництво російської зброї. Тоді канал спробував сховати цей зв‘язок й оголосив, що новим власником став американський ресторатор вірменського походження Мікаел Ісраелян.

Насправді RTVI має дві юрособи й Ісраелян став власником тільки американської (компанії Overseas media). Головною є російська – компанія RTVI Production. Нею володіє Ганна Дмитрик, яка раніше працювала в структурах, пов'язаних з «ростехом».

До того ж американське бюро не є самостійним — журналісти, які працюють у США, отримують редакційні завдання з москви.

московський офіс після вторгнення росії в Україну зажадав від співробітників називати війну «спецоперацією», а 21 березня дав вказівку припинити ефір через те, що обговорювалась тема як російські вояки займають селища під Києвом і вторгаються до будинків місцевих жителів, – зазначили розслідувачі.

Джерело: https://t.me/spravdi/15059

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович