06.08.2022 09:48
Просмотров: 641

Росіяни продовжують «шукати винних» у справі «скіфського золота»

Росіяни продовжують «шукати винних» у справі «скіфського золота»

Пропаганда російської федерації раптово почала поширювати нібито «нові відомості» про справу «скіфського золота» у Нідерландах, де півроки тому агресор оскаржив у касації рішення голандських судів про потребу передачі колекції українській владі.

Тепер підконтрольні окупантам «кримські блогери» поширюють «нові дані» про те що ці українські історичні артефакти, нібито «не були поставлені на облік» фейковою «владою» агресора після початку окупації Криму та «не були каталогізовані», натякаючи на те що нібито «саме через ці обставини» агресор очікувано остаточно програє справу в Гаазі.

Про це йдеться у матеріалі Асоціації реінтеграції Криму.

При цьому «блогерами» оприлюднене листа фейкового «заступника міністра культури» злочинного «кримського уряду» окупантів Тетяни Манежиної 2019 року до «підлеглих установ», у якому вона «вважає за доцільне відкласти реєстрацію вказаних музейних експонатів» до «схвалення щодо них остаточного рішення на міжнародному рівні».

Наразі окупантами нібито «проводиться слідство» із вказаних питань, із очевидною метою «пошуку крайніх». При цьому, як повідомляють «зливні бачки» окупантів, Манежина нібито «посилається на допитах» на усну вказівку «не реєструвати» експонати з боку тодішнього фейкового «міністра культури» Криму Арини Новосельцевої, особи тісно та давно наближеної до злочинного клану «Сейлем» Сергія Аксьонова.

З іншого боку сама наближена до фейкового «голови Криму» Новосельцева, про корупційні пригоди якої багато писала наша Асоціація, перебуваючи наразі у московському СІЗО, нібито «свідчить» російським карателям про аналогічну вказівку «нічого не реєструвати до рішень міжнародних судів» з боку тодішнього міністра культури росії Володимира Мединського.

Насправді у цих «раптових викриттях» від російських спецслужб нема нічого нового, адже у справі «скіфського золота» агресор із самого початку зайняв позицію про те що нібито артефакти слід повернути абстрактним «кримським власникам», ухиляючись від «питання їх юрисдикції». Але така тактика прогнозовано виявилася програшною, і тепер Кремль хоче знайти винних у цій болючій інформаційній та юридичній поразці.

Те, що паралельно виникли «проблеми» не лише у колишнього інструктора кримського обласного комітету комсомолу Манежиної, але й у скандально відомого Мединського, який з 28 лютого 2022 року грав роль «керівника російської делегації на переговорах між росією та Україною» є цікавим симптомом продовження боротьби за владу в Кремлі між різними угрупуваннями агресора.

Джерело: sprotyv.info

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович