16.12.2022 06:19
Просмотров: 484

російські та іранські БПЛА містять комплектуючі іноземного виробництва

Про це повідомив представник Центру досліджень трофейного та перспективного озброєння та військової техніки полковник Олександр Заруба під час брифінгу представників Сил безпеки та оборони України в Military Media Center 15 грудня 2022 року.

— Для недавніх атак по об’єктах критичної інфраструктури Одеси, вчорашньої атаки по Києву використовувалися БПЛА Shahed-136 — баражуючий боєприпас виробництва Ісламської Республіки Іран. Закуплені для російської армії, вони отримали найменування «Герань-2». Цей БПЛА ідентифікований фахівцями центру за характерними закінцівками крила, двигуном та іншими деталями. Ми констатуємо наявність серед елементної бази комплектуючих іноземного виробництва, — наголосив представник Центру.

В експозиції Центр представив кілька трофейних зразків БПЛА та їхніх елементів виробництва рф та Ісламської Республіки Іран, які застосовує росія у війні проти України. Зокрема, БПЛА іранського походження, здатний нести керовану зброю, Mohajer-6, збитий 23 вересня підрозділами ППО повітряного командування «Південь».

Водночас для терору цивільного населення артилерійськими та ракетними обстрілами використовується низка дронів російської розробки і виробництва.

Найбільш поширений з них — «Орлан-10», що використовується як розвідувальний безпілотник для ведення артилерійської розвідки та разом з іншими засобами в комплексах радіоелектронної боротьби (РЕБ). Виробництво без іноземних комплектуючих так само неможливе.

Один із останніх трофеїв — БПЛА «Гранат-3» — призначений для розвідки місцевості, патрулювання, ведення спостереження, цілевказівки та управління підрозділами. Завдяки невеликій вазі, габаритам, вартості та простоті широко застосовується у ланці рота-батальйон.

Серед представлених зразків — БПЛА «Елерон-3СВ» — комплекс ближньої дії повітряної розвідки та спостереження. Особливістю є електродвигун як рушій — конструкція типу «літаюче крило», змінний модульний набір корисного навантаження. Комплекс дозволяє вести повітряну оптико-електронну розвідку з передачею інформації у режимі реального часу (на відстані до 25 км) через закриті цифрові канали зв’язку.

За словами Олександра Заруби, результати проведених досліджень свідчать, що практично всі комплектуючі, які забезпечують фото- та відеозйомку, керування апаратом у повітрі, передачу даних різними каналами, GPS-навігацію в російських БПЛА — іноземного походження.

— Ми вміємо протидіяти російським БПЛА і збиваємо їх щоденно наявними засобами ППО. Приклад — це 13 вчорашніх безпілотних літальних апаратів, збитих поблизу Києва. Проте, на нашу думку, ефективніше було б докласти більших зусиль для переривання ланцюжків постачання комплектуючих для таких дронів, — наголосив Олександр Заруба.

Леся Медведенко, кореспондентка Інформагентство АрміяInform

російські та іранські БПЛА містять комплектуючі іноземного виробництва

російські та іранські БПЛА містять комплектуючі іноземного виробництва

російські та іранські БПЛА містять комплектуючі іноземного виробництва

російські та іранські БПЛА містять комплектуючі іноземного виробництва

російські та іранські БПЛА містять комплектуючі іноземного виробництва

Джерело: https://www.facebook.com/GeneralStaff.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 08:32    274
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович