29.09.2022 06:00
Просмотров: 705

«Россия уже проиграла энергетическую битву»

«Россия уже проиграла энергетическую битву»

Сергей Талк:

Этот немолодой лысый мужчина в неудобной позе - немецкий канцлер Шольц.

Он только что договорился в Арабских Эмиратах о полноценных поставках газа.

Таким образом Германия завершает свою зависимость от российского газа.

А что он сажает? Дерево на могилке «Газпрома» он сажает. «Газпром» труп.

Россияне пока не поняли, но в ближайшие годы российский бюджет без денег за газ и нефть ждёт крах.

Тарас Чорновіл:

Зараз європейці ще мають перехреститися, що хоч трошечки завчасу почали шукати заміну кривавому рашистському газу. Зокрема, німцям поталанило з мудрим міністром економіки, який провів перші візити й переговори про альтернативні джерела ще тоді, коли весь німецький істеблішмент не допускав навіть думки про ембарго, у крайньому випадку, з 2027 року.

А тут раптом сталося так, що постачання обома північними потоками раптом стало зовсім неможливим. Спершу якесь дивне й суїцидальне самоембарго запровадив пуйло. А зараз і самі труби вирішили, що нема сенсу довго мучитися, а краще зробити один великий пук і відправитися вслід за руцкім кораблем.

Отже, позавчора в трубах сталося щось дуже дивне. У двох трубах NS-1 та одній NS-2 різко впав тиск. Не частково, а в понад 15 разів. Адже вся система, попри відсутність прокачки, заповнена технологічним газом під робочим тиском. Учора Морське управління Данії зафіксувало витік в районі острова Борнхольм. Компанія-оператор Nord Stream AG заявляє, що терміни полагодження встановити неможливо. Враховуючи санкції та фінансові обставини, неможливо буде зробити будь-які ремонтні роботи взагалі.

А далі ще веселіше. Джерело газети Der Tagesspiegel стверджує, що не можна уявити іншого сценарію, окрім цілеспрямованої диверсії. І справді, три з чотирьох ниток одночасно й приблизно в одному місці... Щоправда, є варіант, що криворукі укладальники могли не врахувати особливостей морського дна, через що під навантаженням могло статися просідання й розгерметизація труб.

А якщо навіть і диверсія... Хто це міг зробити? США не застосовували такого методу боротьби проти ворогів і конкурентів ніколи, навіть проти найзатятіших противників. Європа точно відпадає. Мені б хотілося тихенько посміхатися й згадувати наш підводний човен, але, на жаль... Я не бачу іншої країни, яка б могла підігнати субмарину й нанести ушкодження трубопроводам, окрім ерефії.

Логіка? А вона в них хоч у чомусь була? Коли самостійно заблокували постачання своїх енергоносіїв Європі, де була їхня логіка? Пуйло весь час робить такі дії, щоб не залишалося шляхів для відступу. Може й тут щось подібне.

Helgi Sharp:

Международное энергетическое агентство: «Россия уже проиграла энергетическую битву».

Бóльшая часть нефти и газа из России до войны в Украине поставлялась в Европу, но теперь эта эпоха закончилась, заявил исполнительный директор Международного энергетического агентства (МЭА) Фатих Бироль. Бироль так описал ситуацию, возникшую в результате энергетического кризиса в Европе: «Россия потеряла хорошего клиента — и навсегда. Этот клиент платил деньги вовремя и не создавал никаких политических проблем».

Попытки России заменить европейский рынок газа поставками в Азию Бироль оценивает как несостоятельные: «Вы же не лук на базаре продаете. Нужно строить трубопроводы, инфраструктуру, логистику. Это займет не менее 10 лет».

По его мнению, России станет сложно поддерживать добычу нефти и газа, так как санкции закрыли ей доступ к западным технологиям и капиталу, которые необходимы для эксплуатации истощающихся месторождений, указал Бироль. Поэтому его вывод однозначен: «Россия уже проиграла энергетическую битву».

Джерело: https://www.facebook.com/Chekalkin.Dmitriy

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 08:31    95
Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович