13.01.2023 13:12
Просмотров: 400

Розгрібав голими руками завали – поліцейській врятував життя маленької Софії

Розгрібав голими руками завали – поліцейській врятував життя маленької Софії

Чотири дні тому російська ракета вдарила по ринку в Шевченкове. У той страшний день 10-річна дівчинка Софійка із бабусею прийшли на ринок за продуктами. Ракета влучила у землю прямо перед магазином, у якому вони знаходились. З-під завалів їх витягли поліцейські. Однак жінку знайшли під шаром уламків вже без ознак життя.

Керівник сектору поліцейської діяльності № 1 Куп’янського РВП Павло Нестеренко згадує, як вранці вони із колегами зібрались на роботі. Планували звичайний робочий день. Але вже за пів години пролунав страшний вибух. Ракета влучила у місцевий ринок. Правоохоронці побігли на допомогу.

На місці влучання панував хаос – горіли магазини, люди панікували, поранені кликали про допомогу. Магазин, біля входу до якого влучила ракета, майже обрушився, його закидало землею від вибуху. Саме туди кинувся Павло та почав голіруч розгрібати цегли, землю, уламки.

Спочатку у кутку магазина він знайшов продавчиню. Жінка була поранена, налякана, але, на щастя, жива. ЇЇ передали медикам. Саме від неї правоохоронці дізналися, що в магазині на момент вибуху були ще люди та побігли туди знову.

Поліцейський підняв холодильник і почув з-під землі жіночий голос. Він руками розгрібав землю, аж поки не нащупав голову. То була дівчинка, яка прийшла до тями і почала кричати й плакати. Обережно звільняючи її від землі та уламків, поліцейський витяг маленьку. Колеги віднесли її до карети швидкої невідкладної допомоги. У дівчинки були осколкові поранення. Наразі вона знаходиться на лікуванні у Харкові.

Правоохоронець знову повернувся до магазину та продовжив розбирати завали. Під шаром землі він розкопав жінку. Однак вона вже була неживою. То була бабуся дівчинки.

Як згадує Павло, всю цю жахливу картину доповнювали гучні вибухи. Як стало відомо пізніше, то працювала українська протиповітряна оборона. Наші військові збили ще одну рашиську ракету, яка прямувала на селище та могла коштувати життя ще багатьом мирним мешканцям.

Слава нашим ЗСУ! Ми віримо, що завдяки їм ці вбивства і залякування дітей, жінок, літніх людей скоро закінчаться, – зазначив Павло Нестеренко.

Агентство Телевидения Новости


Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович