01.05.2018 12:06
Просмотров: 1455

Розкол в УПЦ МП. На Поділлі та Київщини священики відмовляються заповнювати бланки проти помісної церкви, а на Херсонщині їх палять

Розкол в УПЦ МП. На Поділлі та Київщини священики відмовляються заповнювати бланки проти помісної церкви, а на Херсонщині їх палять

У Кам’янець-Подільській єпархії УПЦ МП та частково у Київській священнослужителі відмовляються заповнювати бланки під зверненням до вселенського патріарха Варфоломія з проханням не створювати на основі "розкольницьких організацій" Українську автокефальну церкву

Про це у Facebook написала київська журналістка та координатор групи "За єдину помісну церкву" Ярослава Міщенко, білш відома під творчим псевдо "Лана Самохвалова".

"Я дякую священикам та благочинним Кам’янець-Подільської єпархії, частково - Київської за те, що вони відмовилися від ганьби - централізованого заповнення “листів - ябєд” Святішому Варфоломію, умовляючи Його не “давати розкольникам” визнання. Дуже цікаво, що там відбувається на Волині", - зазначила вона.

На думку Міщенко, такі релігійні діячі невдовзі тсануть тими, хто долучиться до творення оновленої української православної церкви.

"Дорогі отці, я віддаю вам належне: я розумію, як ви уразливі, розумію, що вам знадобилася вся ваша мужність. Не жалійте про це. І, не хочу підігрівати ваше самолюбство (але не втримаюсь): в історії створення цієї Церкви ваші імена ніколи не будуть вкриті ганьбою, бо ви будете її співтворцями. Ви будете серед тих, хто вивів наш народ з московської юрисдикції і позбавив їх страшного внутрішнього дисонансу", - додала журналістка.

Міщенко також розповіла, як відреагували на ініціативу церковного керівництва УПЦ МП на Херсонщині.

"І позитивна новина. Бачте попіл на малюнку? Це горів стос бланків на одній Херсонській парафії УПЦ МП. Одразу після літургії священик показав бланки листів і вся парафія одностайно вирішила спалити оці бланки", - повідомила координатор групи "За єдину помісну церкву".

Источник: newsua.one

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

15.07.2022 08:44    934
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович