19.05.2020 09:36
Просмотров: 939

РПЦ за гроші фонду Путіна організовує свято побєдобєсія для дітей

РПЦ за гроші фонду Путіна організовує свято побєдобєсія для дітей

РПЦ планує провести «дистанційний брейн-ринг» до Дня слов’янської культури та писемності 22 травня. Ведучим заходу повинен стати головний редактор міжнародного дитячо-юнацького конкурсу «Лето Господне» Сєргєй Арутюнов. Захід РПЦ організовує за кошти гранту президента РФ. Про це повідомляє «Духовний Фронт України».

Організатори конкурсу пишаються тим, що заявки та конкурсні роботи у великих кількостях, окрім Росії, надійшли з України, Білорусі, Казахстану, Болгарії. Окремо виділені роботи, що надійшли з окупованого Росією українського міста Донецьк.

Втім, інформація про те, хто сприяв участі українських дітей та юнаків у конкурсі не подається. Не важко спрогнозувати, що найпершим лобістом виступала РПЦвУ (УПЦ МП), однак, підтвердження цьому, на разі, немає.

Знаковими є і теми цьогорічного конкурсу, де, серед інших, виділяються:

– «Одна на всех, мы за ценой не постоим» – К 75-летию Великой Победы».

– «Пути небесные» – К 70-летию преставления Ивана Сергеевича Шмелева».

Хоча за часів СРСР творчість Івана Шмєльова вважалась антирадянською, сучасна ідеологія Росії вважає її важливим елементом підвалин «руского міра». Музей І.Шмєльова відкритий та функціонує в Алушті, а Владімір Путін регулярно вшановує пам’ять письменника і підкреслює його вклад в духовну літературу Росії.

Організовуючи вказаний міжнародний конкурс РПЦ, і Кремль, переслідують щонайменше дві далекоглядні перспективні цілі.

По-перше, в Росії формується покоління «вєликорусскіх шовіністів», які мають спотворену думку про причини, наслідки та уроки Другої світової війни, єдність слов’янських народів, і непорушне лідерство Росії у слов’янському світі.

По-друге, в державах пострадянського табору, і, що важливо для Кремля, в Україні, стверджується група молодих громадян, які не вважатимуть Росію агресором та окупантом, а «русскій мір» для них – єдина можлива форма існування.

Источник: sprotyv.info

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Сегодня 07:41    167
Сегодня 06:38    413
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович