02.07.2019 09:28
Просмотров: 795

РПЦвУ прискорює деструктивні процесі в церковному середовищі України

РПЦвУ прискорює деструктивні процесі в церковному середовищі України

Як відомо, раніше митрополит Московського Патріархату в Україні Антоній Паканич закликав до проведення Всеправославної наради щодо «неканонічних дій Константинополя», пов’язаних з наданням ПЦУ Томосу про автокефалію. Тепер же в інтерв’ю румунському телебаченню він знову закликав до скликання і проведення такого Всеправославного зібрання, але уже із метою «вирішити українське питання», адже на його думку «Вопрос украинского Православия – это уже не сугубо внутренний, украинский вопрос. Мы зашли настолько далеко, что это необходимо рассмотреть на Всеправославном собрании». Про це повідомляє паблік «Духовний Фронт України» в соціальній мережі Facebook.

Також даний митрополит стверджує, що таке зібрання треба проводити в «ближайшее время на основе канонического права», бо інакше «этот раскол даст толчок новым расколам». Рівень такого зібрання для самого спікера РПЦвУ поки що невідомий, проте як він зазначив, «Украинская Православная Церковь готова к диалогу с раскольниками и совсеми Поместными Православными Церквями».

На диво, але цього разу митрополит уже не був таким різким у висловлюваннях щодо Константинопольського Патріархату, на відміну від свого попереднього коментаря порталу «Вести», коли владика Антоній розцінив дії Вселенського Патріарха Варфоломія як «»украинский крах» Константинопольского патриархата», тепер митрополиту «очень сложно понять почему в Константинополе перешли на логику наших раскольников».

Після таких заяв вкотре можна пересвідчитись, що Москва прискорює процеси щодо втілення свого підступного плану з перехоплення першості у Православному світі, резюмується в повідомленні.

Источник: sprotyv.info

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

19.04.2024 08:32    303
Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович