15.01.2023 14:46
Просмотров: 518

Салтівка та Жуковського: наслідки ворожих обстрілів «Харківводоканал» ліквідовує й досі

Салтівка та Жуковського: наслідки ворожих обстрілів «Харківводоканал» ліквідовує й досі

Гасіння пожежі на складі піротехніки в Київському районі, що сталася після обстрілу 10 січня, тривало до ранку. Рятувальники працювали під звуки та спалахи фейєрверку. Ще одне влучання того ж вечора обійшлося без таких спецефектів, але мало довготривалі наслідки. Рашистська ракета поцілила в ділянку водопроводу та залишила без води півтори сотні приватних будинків. Доведеться замінити 42 метри труби. 

Микола Завада, заст. директора з виробництва КП «Харківводоканал»

І сюди був прильот ракети в наші комунікації, трубопровід був пошкоджений діаметром 300 і 150 під проїжджою частиною. Зараз приступили ми до робіт по заміні цього участка. Дана ситуація призвела до відключення частини будинків приватного сектору, декількох підприємств. Вже 11 числа витікання води було локалізовано і забезпечені всі водою.

Складною залишається ситуація і з водопостачанням Північної Салтівки, найбільш постраждалого від обстрілів району. 

Віталій Чупандін, нач. служби водопровідних мереж Київського району

Около 20 попаданий было в том месте в наши водопроводы, которые были повреждены, отключены и на сегодня процентов на 95 восстановлены. Некоторые требуют дополнительных ремонтов, но это мы уже будем делать, когда потеплеет, по мере приезда жителей. Мы больше ориентируемся на теплесети, потому что подключают к отоплению теплосети и уже после того, как в дом заведено тепло, мы можем включить воду, иначе она замерзнет и трубы лопнут. Они смотрят в техническом плане, есть ли возможность дом запустить, если конструктив не сильно поврежден и также есть ли там жители. Потому что без людей запускать воду и подавать тепло невозможно, так как если потечет где-то в квартире, некому будет открыть и предоставить доступ. Поэтому незаселенные дома стоят и ждут своей дальнейшей судьбы.

На Північній Салтівці немає жодного будинку, який би тією чи іншою мірою не зазнав пошкоджень. Ще один район, куди комунальники виїжджали ледь не щодня в перші місяці війни – селище Жуковського. Працювали під обстрілами. 

Віталій Чупандін, нач. служби водопровідних мереж Київського району

И ремонтировали тоже, когда приезжали на ремонт водопроводов, в основном они были повреждены целыми участками, необходимо было менят пролеты по 10 м, в среднем это были диаметры 200-300 мм. Когда наши люди приезжали, раскапывали и работали в котлованах, при обстрелах они не могли уйти с места и спрятаться. Мы были открытой мишенью в течение 3-4 часов страшно и опасно.

Для безперебійної роботи підприємства всі підрозділи мають бути забезпечені генераторами. Вони є, кажуть комунальники, але потрібно більше. 

Микола Завада, заст. директора з виробництва КП «Харківводоканал»

Частково забезпечені, але ще є велика потреба, тому що ми дуже енергетично ємні. Щоб забезпечити автономну роботу – це дуже великі кошти. Якщо подача в місті складає близько 4 тис. куб. метрів на добу, а подається вода за 50 і за 120 км від міста – це дуже енергетичні затрати великі.

Усі питання із забезпеченням будматеріалами вдається вирішувати, кажуть на підприємстві.



Агентство Телевидения Новости


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович