29.06.2020 06:00
Просмотров: 788

Ситуация на востоке Украины від пресслужби ООС

Ситуация на востоке Украины від пресслужби ООС

Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил

28 червня збройні формування Російської Федерації 2 рази порушили режим припинення вогню.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ", неподалік Миронівського ворог застосував заборонені до розміщення на лінії зіткнення 82 мм міномети.

А поблизу Старогнатівки, що в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", окупант використав проти наших захисників гранатомети різних систем та великокаліберні кулемети.

На дії противника, які несли загрозу життю і здоров’ю військовослужбовців, наші захисники відкривали вогонь у відповідь. Втрати противника уточнюються.

За поточну добу втрат серед українських захисників немає.

На ділянках розведення №1, №2 та №3 режим "Тиша" дотримувався.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається контрольованою.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

27 червня збройні формування Російської Федерації 12 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції Об’єднаних сил з артилерійських систем 122-го калібру, 120-ти та 82-х мм мінометів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів, протитанкових ракетних комплексів та стрілецької зброї.

Ворожу вогневу активність було зафіксовано поблизу 10 населених пунктів: Водяне, Авдіївка, Гранітне, Світлодарськ, Мар’їнка, Широкине, Новотошківське, Кримське, Оріхове та Верхньоторецьке.

За минулу добу один український воїн загинув, ще троє військовослужбовців отримали поранення.

27 червня представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил серед цивільного населення розкрито 16 злочинів. З них 2 крадіжки, 11 випадків незаконного поводження з наркотиками та два злочини у сфері службової діяльності. Також виявлено 75 адміністративних правопорушення.

Через контрольні пункти в'їзду-виїзду «Новотроїцьке» та «Станиця Луганська» на контрольовану Об’єднаними силами територію в’їхало 1076 осіб. На сторону тимчасово окупованих територій лінію розмежування перетнуло 395 осіб. КПВВ "Мар’їнка" досі не функціонує з вини окупантів, які блокують усі спроби громадян добратися до рідних домівок.

Об’єднані сили й надалі відповідатимуть на порушення режиму припинення вогню, якщо дії окупантів нестимуть пряму загрозу як військовим, так і цивільним громадянам.

Слава Україні!

Источник: facebook.com / Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович