05.04.2020 06:00
Просмотров: 892

Ситуация на востоке Украины від пресслужби ООС

Ситуация на востоке Украины від пресслужби ООС

Вечірній брифінг пресслужби операції Об’єднаних сил 04.04.2020

Упродовж 04 квітня збройні формування Російської Федерації сім разів порушили режим припинення вогню, з них тричі – із використанням заборонених Мінськими домовленостями озброєнь. Під час обстрілів окупанти застосовували міномети калібрів 120 мм і 82 мм, гранатомети різних систем, великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Прицільним вогнем у відповідь Об’єднані сили вчасно припинили усі ворожі провокації.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" противник тричі обстріляв підрозділи Об’єднаних сил. Так, зі станкових протитанкових гранатометів та кулеметів великого калібру окупанти вели вогонь по оборонцях Широкиного, великокаліберні кулемети ворог також застосував проти захисників Славного і Водяного.

Вживаючи рішучих заходів, українські військовослужбовці вогнем у відповідь припинили ворожі провокації та не допустили втрат серед особового складу.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" збройні формування Російської Федерації тричі вдалися до мінометних обстрілів позицій Об’єднаних сил.

Поблизу Оріхового ворог з напрямку Золотого-5 випустив по нашим опорним пунктам дев’ять мін 82-го калібру та сім пострілів з гранатометів різних систем. Міномети калібрів 120 мм і 82 мм із загальною витратою вісім мін противник також застосував для обстрілу околиць Новотошківського.

Позиції Об’єднаних сил в районі Південного окупаційні війська обстріляли з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

На усі зухвалі дії російських найманців українські військовослужбовці відповідали прицільним вогнем по опорних пунктах противника. Відчувши на собі рішучість та ефективність наших захисників, окупанти негайно припиняли будь-яку активність. Втрати противника уточнюються.

На ділянці розведення №1 ситуація залишається стабільною. Режим ТИША дотримується. На ділянці розведення №2 та №3 обстановка стабільна. Тривають заходи щодо дотримання режиму ТИША

Сьогодні, 04 квітня, внаслідок ворожих обстрілів втрат серед військовослужбовців Об’єднаних сил немає.

Випадків захворювання на коронавірусну інфекцію серед особового складу Об’єднаних сил не зафіксовано, в районі проведення операції вживаються усі необхідні заходи щодо недопущення занесення і поширення коронавірусної інфекції у військові колективи зі складу ОС.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

03 квітня збройні формування Російської Федерації 16 разів порушили режим припинення вогню. Противник відкривав вогонь по позиціях Об’єднаних сил з артилерійських систем калібру 122 мм, мінометів калібрів 120 мм та 82 мм, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Факти ворожого вогню було зафіксовано неподалік населених пунктів Павлопіль, Красногорівка, Опитне, Авдіївка, Кам’янка, Новотроїцьке, Новотошківське, Оріхове, Новозванівка та Луганське.

За даними розвідки, вчора військовослужбовці зі складу Об’єднаних сил ліквідували трьох російських окупантів.

За минулу добу представниками Національної поліції України та військовослужбовцями Національної гвардії України зі складу Об'єднаних сил розкрито серед цивільного населення 1 шахрайство, 8 крадіжок, 2 факти незаконного поводження із зброєю і боєприпасами та 13 фактів незаконного зберігання наркотичних речовин. Також виявлено 66 адміністративних правопорушень.

Через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію та у зворотному напрямку лінію зіткнення громадяни не перетинали.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню та перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Слава Україні!

Ситуация на востоке Украины від пресслужби ООС

Источник: facebook.com / Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович