02.06.2020 06:00
Просмотров: 749

Ситуация на востоке Украины від пресслужби ООС

Ситуация на востоке Украины від пресслужби ООС

Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил

Упродовж 1 червня збройні формування Російської Федерації 2 рази порушили режим припинення вогню, застосувавши при цьому гранатомети різних систем та безпілотний літальний апарат. Українські воїни у відповідь використали чергові вогневі засоби та припинили ворожі провокації.

У районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід", неподалік Гнутового противник на світанку відкривав вогонь з гранатометів різних систем. Згодом, агресор, поблизу цього ж населеного пункту, задіяв БпЛА для скидання пострілів ВОГ-17.

Внаслідок обстрілів з боку російських найманців один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення.

Українські військовослужбовці діяли рішуче та жорстко відповіли ворожим підрозділам, змусивши окупаційні війська припинити свою злочинну діяльність. Втрати противника уточнюються.

Окрім того, збройні формування РФ цілеспрямовано двічі обстріляли ділянку розведення № 3 "Петрівське". Близько 11.00 з непідконтрольних українському Уряду населених пунктів Вікторівка та Петрівське агресор застосував великокаліберні кулемети та стрілецьку зброю. Такі провокаційні дії російсько-окупаційних військ в черговий раз підтверджують повне ігнорування Мінських домовленостей, відверте небажання дотримуватися взятих зобов’язань та свідчать про зацікавленість у подальшому загостренні ситуації.

На ділянках розведення №1 та №2 режим "Тиша" дотримувався.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається повністю контрольованою.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

31 травня збройні формування Російської Федерації 3 рази порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції Об’єднаних сил з мінометів калібру 82 мм, а також гранатометів різних систем та великокаліберних кулеметів.

Ворожу вогневу активність було зафіксовано неподалік населених пунктів Новотроїцьке, Оріхове та Водяне.

Наші захисники, утримуючи оборону, діяли відважно та дали загарбникам гідну відсіч. За даними розвідки, 31 травня українські військовослужбовці знищили одного та поранили двох російських окупантів.

За минулу добу представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил розкрито 5 крадіжок та 31 факт незаконного зберігання наркотичних речовин. Також виявлено 43 адміністративних правопорушення.

Лінію розмежування через контрольні пункти в'їзду-виїзду громадяни не перетинали.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню і перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Слава Україні!

Ситуация на востоке Украины від пресслужби ООС

Источник: facebook.com / Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович