06.06.2020 06:00
Просмотров: 741

Ситуация на востоке Украины від пресслужби ООС

Ситуация на востоке Украины від пресслужби ООС

Вечірнє зведення щодо ситуації в районі проведення операції Об’єднаних сил

Упродовж 5 червня збройні формування Російської Федерації 5 разів порушили режим припинення вогню.

В районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Схід" ворог обстріляв позиції Об’єднаних сил неподалік Павлополя, Опитного та Широкиного з гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів і стрілецької зброї, а оборонців Старогнатівки – з ручних протитанкових гранатометів та стрілецької зброї.

По українських військовослужбовцях, які виконують завдання в районі відповідальності оперативно-тактичного угруповання "Північ" противник вів вогонь поблизу Новоолександрівки зі стрілецької зброї.

Внаслідок ворожих обстрілів один військовослужбовець Об'єднаних сил отримав поранення.

У відповідь на злочинні дії російських найманців наші воїни відкривали прицільний вогонь по опорних пунктах окупантів. Завдяки рішучості та влучності українських захисників загарбники припинили свою активність.

На ділянках розведення №1, №2 та №3 режим "Тиша" дотримувався.

Ситуація в районі проведення операції Об’єднаних сил залишається повністю контрольованою.

ПІДСУМКИ ЗА МИНУЛУ ДОБУ

4 червня збройні формування Російської Федерації 14 разів порушили режим припинення вогню. Противник обстріляв позиції Об’єднаних сил з заборонених Мінськими домовленостями мінометів калібру 120 мм, а також протитанкових ракетних комплексів, гранатометів різних систем, великокаліберних кулеметів та стрілецької зброї.

Ворожу вогневу активність було зафіксовано неподалік населених пунктів Павлопіль, Богданівка, Оріхове, Новгородське, Чермалик, Новолуганське, Кам’янка, Красногорівка та Авдіївка.

Українські підрозділи діяли адекватно обстановці і вживали необхідних заходів щодо придушення вогневих засобів противника.

За минулу добу представниками Національної поліції України зі складу Об'єднаних сил розкрито 18 крадіжок, 2 шахрайства, факт незаконного поводження зі зброєю і боєприпасами та 9 фактів незаконного зберігання наркотичних речовин. Також виявлено 56 адміністративних правопорушення.

Через контрольні пункти в'їзду-виїзду на контрольовану Об'єднаними силами територію й у зворотному напрямку в'їхали-виїхали по 2 особи та одному транспортному засобу.

Підрозділи Об’єднаних сил дотримуються умов припинення вогню і перебувають напоготові до адекватного реагування на будь-які підступні та провокаційні дії противника.

Слава Україні!

Источник: facebook.com / Операція об'єднаних сил / Joint Forces Operation

Новости портала «Весь Харьков»


Читайте ещё:

Март
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
        1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович