12.11.2019 10:36
Просмотров: 888

Скандальний міністр США нав'язав Україні бізнес-послуги своїх людей – AP

Скандальний міністр США навязав Україні бізнес-послуги своїх людей – AP

Після зустрічі президента Володимира Зеленського з міністром енергетики США Ріком Перрі політичні соратники останнього отримали контракт на розвідку родовища нафти і газу в Україні.

Джерело: Associated Press

Деталі: За інформацією видання, Україна уклала 50-річний контракт з людьми Перрі трохи пізніше ніж через місяць після того, як той побував на травневій інавгурації Зеленського. Тоді Перрі вручив новому українському президенту список людей, яких він рекомендував в якості консультантів з питань енергетики. Одним з чотирьох імен був його давній політичний покровитель Майкл Блейзер.

Як стверджує автор статті, через тиждень Блейзер і його діловий партнер Алекс Кренберг подали заявку на розвідку нафти і газу на контрольованому українським урядом Варвинському родовищі.

За даними AP, отриманими з внутрішньої документації українського уряду, за права на буріння бізнесмени запропонували Україні на мільйони доларів менше, ніж їхній єдиний конкурент. Однак урядова комісія обрала друзів Перрі і пояснила свій вибір тим, що у компанії Блейзера і Кренберга найкращі технічні і фінансові можливості.

Як пише видання, ще під час своїх поїздок до Києва Перрі дав ясно зрозуміти, що він близький з Блейзером і Кренбергом. Перший - українсько-американський інвестор і давній соратник Перрі. Щодо Кренберга, то він великий донор республіканців, який надавав Перрі розкішний корпоративний літак під час виборів президента у 2012 році.

Нагадаємо:

Глава міністерства енергетики США Рік Перрі, якого називали відповідальним за неофіційну політику щодо України, йде у відставку. Пост міністра він залишить у кінці 2019 року.

Видання Politico стверджувало, що Перрі пропонував президенту України Володимиру Зеленському ввести до складу правління НАК Нафтогаз-України американців.

Заступник помічника держсекретаря США у справах Європи і Євразії Джордж Кент заявив, що Рік Перрі був одним із трьох відповідальних за політику щодо України.

Передісторія:

У вересні демократи в Палаті представників розпочали формальну процедуру імпічменту президента США. Вони наполягають, що він міг тиснути на українське керівництво з метою ініціювання розслідування проти Джо Байдена, головного політичного опонента Трампа на президентських виборах у США.

Президент США Дональд Трамп заявляв, що погодився в липні на бесіду з президентом України Володимиром Зеленським тільки на прохання американського міністра енергетики Ріка Перрі.

Перрі стверджував, що ніколи не чув і не згадував у розмовах про Україну з президентом Дональдом Трампом та іншими посадовцями про політичного конкурента Трампа Джо Байдена.

Голови трьох комітетів Палати представників Конгресу США зобов'язали міністра енергетики США Ріка Перрі надати документи, що стосуються розслідування справи імпічменту Дональда Трампа.

Источник: pravda.com.ua

Новости портала «Весь Харьков»


Апрель
Пн Вт Ср Чт Пт Сб Вс
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30          
 
Архив новостей

Ми рекомендуємо

  • Рощинская — доставка воды в Харькове на сайте vodar.in.ua.

Юридичне забезпечення порталу

Адвокат
СМОРОДИНСЬКИЙ
Віктор Семенович